Esti dependenta de zahar? Iata cateva semne clare

Dependenta de zahar este o chestiune cat se poate de serioasa. In special in ziua de astazi cand lumea este din ce in ce mai obsedata de mancare. Din nefericire, alimentele procesate contin zahar din abundenta. Asa ca nu trebuie sa eviti doar deserturile prea dese, ci multe altele.

Asadar, dependenta de zahar se poate „trata”, dar doar in contextul in care esti decisa sa mananci mai sanatos. Desigur ca va presupune un efort din partea ta. Dar mai mult ca sigur merita. In aceste vremuri este imperios necesar sa fim atenti la ceea ce mancam. Traim o perioada neagra din punct de vedere al alimentatiei, astfel ca doar de noi depinde sa avem o viata mai sanatoasa.

Ce poti face pentru tine si cei dragi? In primul rand, sa realizezi daca ai sau nu o problema legata de aceasta substanta. In al doilea rand, sa incepi sa mananci corect si eficient.

Dependenta de zahar – care sunt acele semne evidente?

Simti nevoia sa rontai toata ziua. Daca si tu faci parte dintre acele persoane care ar manca mereu cate ceva, o gustare, un desert, etc nu este in regula! Inseamna ca ai o problema cu zaharul, ceea ce poate evidentia o glicemie data peste cap. Dar nu iti face probleme, se poate corecta. Inainte de toate incearca sa ai doar 2 gustari pe zi, intre mese.

Iar atunci este indicat sa mananci ceva sanatos, precum o mana de zmeura, afine, o felie de pepene sau cateva migdale. Mai multe gustari sanatoase aici >>>

Bei sucuri. Atat carbogazoase cat si neacidulate, care abunda in zahar. Ai ramane surprinsa sa afli ca jumatate dintre romani sunt dependenti de astfel de sucuri. Parca e mai placut sa bei un pahar de suc decat unul de apa… Dar tine minte ca este in totalitate o alegere gresita.

Cumpara un storcator de citrice si bea cate un pahar de suc de portocale sau grapefruit. In rest consuma apa plata si ceaiuri naturale, te vei simti mult mai bine. Plus ca s-ar putea sa pierzi 2-3 kilograme doar renuntand la aceste bauturi atat de nocive si pline de chimicale.

Dependenta de zahar – te atrag bauturile alcoolice indulcite?

Alt semn care arata ca organismul este dependent de aceasta substanta. Stim ca de ceva timp a aparut moda cidrurilor sau a berilor indulcite. Ai senzatia ca sunt mai sanatoase pentru ca au mai putin alcool, dar in realitate sunt bombe calorice, pline cu zahar.

Alege sa bei un pahar de vin demisec rosu sau rose, daca vrei sa te bucuri moderat de o bautura care contin alcool. Evita bauturile de mai sus, in special daca vrei sa slabesti.

Daca esti constant stresata s-ar putea sa simti mai des nevoia de dulce. Este unul dintre acele efecte nefaste ale acestei dependente. Nu te lasa purtata de val si incearca sa te eliberezi de starile de nervi, nu folosesc la nimic. Alege un curs de yoga, plimba-te in natura sau citeste o carte, in loc sa rumegi ganduri negative.

Daca esti genul care pofteste la carbohidrati in timpul noptii si sufera din pricina foamei la ore tarzii, s-ar putea sa fie tot o consecinta a zaharului. Solutia? Renunta la alimente procesate si incepe sa te hranesti mai sanatos ca oricand.

Alege sa mananci cereale integrale la micul dejun, leguminoase si salate de cruditati la pranz, legume la cuptor, peste sau curcan , la cina. Sunt doar cateva sugestii, incearca sa gatesti cat mai des. Nu este un mit, ceea ce vei pregati este mult mai sanatos, curat si eficient.

Gateste pentru 2-3 zile mancaruri gustoase si pline de vitamine.

Retete rapide si gustoase pentru cei mici si…cei mari!

Stim ca cei mici nu vor sa manance peste cu garnitura de broccoli, de exemplu. Pe undeva putem empatiza cu ei, avand in vedere ca aceste mancaruri nu sunt la fel de gustoase precum cartofii prajiti, de exemplu.

Dar astazi iti vom prezenta o reteta simpla si savuroasa, pe care cei mici o vor adora.

Paste cu somon si parmezan

Ai nevoie de:

– 300 grame paste integrale

– 200 grame somon congelat sau proaspat

– o ceapa verde

– 3 catei usturoi…continuarea retetei >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *