Dieta pentru hemoroizi – te va ajuta enorm

Dieta pentru hemoroizi ii poate ajuta foarte mult pe cei care sufera din pricina acestui disconfort major. Multi omit acest aspect atat de important al tratamentului.

Desigur ca si cel alopat este necesar si ar trebui urmat, dar nu uita sa „umbli” putin si la dieta. In aceasta perioada in care te poti confrunta si cu dureri, este cea mai buna idee sa ai grija la ce mananci. Tocmai de aceea iti vom prezenta dieta pentru hemoroizi, cateva sfaturi intelepte pentru cei care vor sa lupte si in mod natural cu aceasta nesuferita afectiune.

Iti reamintim ca statul jos si sedentarismul pot conduce la aparitia hemoroizilor chiar si la varste fragede. Asa ca nu uita sa faci miscare zilnic, macar pentru 30 de minute.

Dieta pentru hemoroizi – ce poti manca in aceasta perioada?

Incepem cu alimentele bogate in fier, pentru ca acestea sunt benefice circulatiei sangelui. Daca nu stii exact care sunt acestea, iti vom reaminti. Ar trebui ca dieta zilnica sa cuprinda: broccoli, salata verde, spanac, ficatei, caise uscate, migdale, sfecla, ton, prune, etc.

Exista fructe care contin fier si pe care le putem consuma zilnic. Sa mai mentionam si ca sunt delicioase? In momentul in care nivelul de fier scade, globulele rosii nu mai pot produce suficienta hemoglobina, iar tu vei fi obosita si…anemica. Asa ca organismul tau are nevoie in mod constant de fier pentru a produce hemoglobina.

Care sunt acele fructe care contin fier?

– curmale. Te vor ajuti sa ridici nivelul de fier…vezi lista fructelor care contin fier aici >>>

Uleiul de masline si cel de canepa sunt indicate in cazul suferinzilor de boli hemoroidale. Asa ca nu uita sa le folosesti mai des, in special cand vorbim despre salate, merg de minune in aceasta combinatie.

Dieta pentru hemoroizi. Ceapa si usturoi, consuma-le deseori

Stim ca nu este cea mai buna veste, in special ca nu poti manca ceapa si usturoi cand esti la birou. Dar cu siguranta le poti consuma in forma lor proaspata atunci cand te afli acasa, in weekend, etc. Ajuta enorm la repararea tesuturilor si a ranilor cauzate de hemoroizi, asa ca nu le exclude. Foarte bun este si ghimbirul proaspat. La fel ca si primele doua are in compozitie fibrina, o proteina importanta implicata in coagularea sangelui.

Desigur ca nu trebuie sa le consumi in exces, poate de 2-3 ori pe saptamana. Poti adauga ghimbir in ceaiurile pe care le savurezi, acesta sustine si procesul de ardere a grasimilor. Asa ca vei avea parte de mai multe avantaje.

Foarte indicate sunt si sucurile de afine si cirese, profita cand aceste fructe sunt in plin sezon. Acestea contin antociani, care sustin vindecarea ranilor si previn chiar si bolile canceroase.

Sucul de coacaze este iarasi indicat, datorita continutului ridicat de vitamina C, care va sustine o sanatate de fier si te va ajuta sa atenuezi durerile din corp.

Tratamente naturiste pentru hemoroizi – cum sa le prepari

  1. Ulei de cocos (pentru inflamatii si iritatii)

Da, merge sa il folosesti si ca atare, nu trebuie neaparat sa fie in combinatie cu alte elemente. Atunci cand il vei aplica pe piele va calma iritatiile, asa ca este perfect pentru tratarea hemoroizilor. Atentie! Este bine sa topesti uleiul de cocos. Atunci cand va fi la temperatura camerei, vei inmuia o discheta de bumbac in ulei si vei aplica, pentru 10 minute, pe zona afectata…mai multe tratamente naturiste pentru hemoroizi >>>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *