Ce sa NU faci intr-o relatie de cuplu?

Cu totii stim ce ar trebui sa facem intr-o relatie de cuplu, dar prea putini par sa stie ce sa evite. Daca esti si tu una dintre persoanele care nu stie exact de ce ar trebui sa se fereasca, citeste mai departe pentru ca esti pe drumul cel bun.

Sunt multe lucruri la care ar trebui sa acorzi atentie, dar evident ca ti le vom prezenta pe cele mai importante. In primul rand, este indicat sa fii mereu bucuroasa in preajma persoanei pe care o iubesti. Nu o impovara cu griji si incearca sa te detasezi de astfel de comportamente.

Nu va ajuta nicio relatie de cuplu si cu siguranta nu vei fi mai fericita daca procedezi in acest mod. Ce poti sa eviti pentru ca lucrurile sa mearga struna? Vedem in cele ce urmeaza.

Intr-o relatie de cuplu nu este indicat sa…

…faci lucruri care il stanjenesc pe celalalt. Nu va duce nicaieri, iar pe termen lung, daca nu acorzi atentie nevoilor celuilalt s-ar putea sa nu fi pe drumul cel bun. Asadar, acorda o atentie sporita dorintelor partenerului. Nu inseamna ca trebuie sa faci tot ce vrea acesta, dar sub nicio forma nu este cazul sa ignori ceea ce spune iubitul/sotul.

Nu vorbi prea mult despre fostii tai iubiti, cum se comportau acestia, lasa comparatiile la o parte. Altfel risti sa-l ranesti pe partenerul actual. Plus ca arata faptul ca traiesti in trecut si te gandesti prea mult la ce a fost. Vino in prezent si bucura-te de ceea ce iti ofera relatia actuala, este cea ma sanatoasa maniera de a privi lucrurile.

Nu incerca sa manipulezi partenerul pentru a face ceea ce vrei tu si lasa geloziile la o parte. Nu fac bine nimanui, asa ca nu este cazul sa insisti cu un astfel de comportament. Invata sa ai incredere in celalalt si sa nu te gandesti la astfel de scenarii, oricum nu te ajuta la nimic.

Intr-o relatie de cuplu evita certurile mici si nesemnificative

Nu va face altceva decat sa creeze frustrari, pe termen lung. Evita discutiile fara sens si apreciaza calitatile persoanei cu care-ti imparti viata. Din pacate, de foarte multe ori suntem tentate sa-i comparam pe actualii cu fostii iubiti. Ceea ce nu poate crea decat neplaceri.

Important este sa accepti clipa de acum si persoana din acest moment asa cum este, s-ar putea observi ca totul se schimba in bine, in acest sens.

Nu lasa furia sa te acapareze si evita jignirile sau cuvintele care dor. In acest fel vei trece la urmatorul nivel al relatiei, acela dedicat maturitatii.

Apreciaza-l pe celalalt asa cum este, nu incerca sa-l schimbi si vei remarca cum lucrurile vor incepe sa se miste in favoarea ta, succes!

Relatia de cuplu ideala este cea in care nu ne criticam la orice pas

O practica neinsemnata aparent, dar care poate avea repercusiuni neplacute asupra vietii tale. Atunci cand tot timpul nu faci decat sa critici persoana de langa tine, cum ar putea ca totul sa decurga bine? Ce ar fi ca de acum incolo sa incepi sa oferi anumite sugestii, dar cu blandeste?

 O alta indeletnicire pe care o practica in special femeile este aceea de a da sfaturi la tot pasul. In special partenerilor de viata. In cartea “Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus” este explicat de ce acest lucru poate termina o relatie, in scurt timp…citeste mai multe despre relatia de cuplu >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *