Statul pe scaun timp indelungat – de ce sa iei aceste suplimente?

Statul pe scaun poate deveni o reala problema, in special pentru cei care nu prea fac miscare nici in rest. Poate ca ai mai auzit ca sedentarismul poate provoca serioase probleme de sanatate, asa ca este momentul sa descoperi mai multe.

Statul pe scaun ar trebui „contracarat” cu sport si o dieta alimentara sanatoasa, pentru a fi sigura ca atenuezi efectele sale nefaste.

Asadar, astazi ne-am propus sa iti prezentam cateva concluzii la care au ajuns cercetatorii care studiaza aceste aspecte.

Statul pe scaun – ce ar trebui sa faci pentru sanatatea ta?

Evident ca un lucru favorabil ar fi sa scurtezi statul jos si sa faci mai multa miscare. Stim ca nu este posibil de fiecare data, dar cu siguranta poti incerca sa te ridici mai des de pe scaun.

Poti de exemplu sa te ridici de cateva ori pe zi si sa faci scurte plimbari pentru a fi sigura ca faci miscare. Dar, de asemenea, ar fi minunat daca ai putea sa cumperi suplimentele pe care urmeaza sa ti le prezentam:

Suplimente cu turmeric, o adevarat minune pentru cei care vor sa tina inflamatiile la departare! De asemenea, este mai simplu sa iei suplimente decat sa introduci condimentul in mancare. Multi nu agreeaza gustul sau, asa ca este mai simplu sa-l ia in aceasta formula.

Despre turmeric am mai discutat si stii deja ca este minunat, poate tine departe boli precum cancerul, diabetul, chiar si cancerul. Asa ca iti va da un plus de siguranta si energie.

Statul pe scaun – nu neglija aceste suplimente!

Uleiul de krill. Superior celui de peste, gratie continutului de Omega 3, acest ulei realizat din creveti polari (Euphausia superba) ar trebui administrat mai des.

Desigur ca poti cere si parerea medicului, dar cu siguranta iti va recomanda capsule care contin ulei de krill. De multe ori, cei care stau toata ziua jos pe scaun sau in pat sunt persoane care au tendinte depresive. Iar uleiul de krill le poate fi de ajutor acestora, in contextul in care acizii Omega 3 au capacitatea de a lupta cu astfel de afectiuni.

Acest ulei de krill este mai eficient si in ceea ce priveste procesele digestive care au loc in corp, spre deosebire de cel de peste, acela fiind considerat inferior de catre experti.

Luteina. Asigura-te ca iei si astfel de suplimente, in special daca esti toata ziua cu ochii in televizor sau monitor. Favorizeaza sanatatea oculara, astfel ca este bine sa consumi si alimente crude, cum ar fi fructele colorate, legumele, galbenusul de ou, etc.

Cel mai bine ar fi sa ai o dieta bogata in fructe si legume crude si sa iei si astfel de suplimente cu luteina, din cand in cand.

Statul pe scaun – vitaminele C si D

Ambele ar trebui administrate cu regularitate, indiferent daca stai sau nu jos. Fundamentale pentru starea de bine a organismului, cele 2 ne confera o imunitate mai puternica si mai multa energie.

Cei care sunt sedentari, au si un sistem imunitar mai scazut, din pacate. Fructele si legumele care contin vitamina C sunt recomandate cu caldura, de asemenea statul la soare la orele recomandate si nu in exces!

Pe langa asta, nu uita sa iei si suplimente cu vitamina C si D, in special atunci cand stii ca ai neglijat aspectele de mai sus.

3.75/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *