Iti place pepenele rosu? Atentie la aceste aspecte

Pepenele rosu este una dintre “vedetele” lunii iulie, asa ca mai mult ca sigur te bucuri de prezenta sa pe piata. Si nici nu ai cum altfel, avand in vedere ca este unul dintre acele fructe delicioase si lejere.

Desigur, sunt si anumite aspecte care trebuie luate in seama, in special de catre cei ca sufera din pricina problemelor digestive. Pepenele rosu este bogat in fructoza, asa ca acest aspect trebuie luat in considerare de catre cei au stomacul mai sensibil. De asemenea, daca tii dieta nu trebuie sa mananci pepene cat este ziua de lunga.

Dar da, poate fi una dintre acele gustari care te vor ajuta sa ai acea senzatie de satietate dupa care tanjim cu totii.

Pepenele rosu si beneficiile sale uimitoare

Ne-am hotarat sa incepem cu partea pozitiva, asa ca te vom pune la curent cu acele aspecte super importante. Diafan si gustos, pepenele rosu nu lipseste din meniul de vara al romanilor.

Ce beneficii are acest fruct savuros?

Efect antiinflamator si antioxidant. La fel ca majoritatea fructelor, contine antioxidanti din belsug si te va feri de inflamatii. Are in compozitie: flavonoizi, carotenoizi si triterpenoizi, pentru a-ti face o idee.

Sanatatea inimii. Pepenele verde contine si licopen, renumit pentru faptul ca ajuta la mentinerea sistemului cardiovascular. De asemenea, protejeaza si sistemul osos si poate conduce la diminuarea tensiunii arteriale. Contine si potasiu, de aceea are efect asupra sistemului osos, adica duce la fixarea calciului in organism.

Pepenele rosu – cine trebuie sa fie atent atunci cand il consuma?

Efect diuretic. Ai probleme cu constipatia si nu stii cum o poti rezolva? Beneficiile pepenelui verde ating si aceasta sfera, asa ca nu-l evita. Mananca pepene mai des sezonul acesta…mai multe beneficii despre pepenele rosu aici >>>

Cei care sufera din pricina sindromului de intestin iritabil ar trebui sa consume cu moderatie acest fruct. Tocmai pentru ca fructoza poate potenta afectiunea, aceste persoane nu ar trebui sa exagereze cu consumul de fructe foarte dulci, precum pepenele rosu.

Desigur ca o felie de pepene nu va crea probleme, fiind chiar recomandata. Acest fruct bogat in antioxidanti ne va ajuta sa scapam de radicalii liberi din organism care pot duce la cancere.

Pepenele contine si licopen, un antioxidant care se regaseste si in rosii, dar…surpriza! Pepenele contine cu 40% mai mult licopen decat tomatele. Licopenul sustine si lupta impotriva procesului de imbatranire, reparand celulele distruse din organism.

Inca o consecinta ciudata a consumului de pepene o reprezinta migrenele. Un studiu britanic a aratat ca multi dintre cei care consuma pepene experimenteaza dureri de cap, uneori chiar imediat dupa ce au mancat. Sa fie oare de vina fructoza sau alt aspect duce la acest deznodamant nefericit?

Ramane de vazut la ce concluzie vor ajunge specialistii. Intre timp, ne putem bucura de un consum moderat de pepene rosu!

4.63/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *