Ce mananci, nu cat mananci determina aparitia grasimii abdominale!

Aparitia grasimii abdominale este unul dintre acele aspecte neplacute cu care se confrunta multa lume, in special femeile. Cu siguranta si tu ai vrea sa scapi de acest lucru, asa ca astazi suntem aici pentru a te pune la curent cu cele mai noi descoperiri.

Se pare ca nu cat mananci ci ce mananci, aceasta ar fi cauza care determina aparitia grasimii abdominale. Asa ca de acum incolo vei fi mai atenta la dieta, odata ce vei afla care sunt greselile pe care le tot repeti. Un nou studiu arata ca un consum ridicat de alimente neprocesate va ajuta in procesul slabirii. Asa ca lasa la o parte fast-food-ul, cartofii prajiti, carnea si bauturile dulci carbogazoase.

Doar in acest fel poti sa fii sigura ca nu te vei mai confrunta cu aceasta problema. Tine minte ca nu doar caloriile sunt importante ci si mancarea in sine. Despre toate acestea in cele ce urmeaza.

Aparitia grasimii abdominale – ce sa mananci mai des?

Un lucru este cert: kilogramele in plus arata un dezechilibru energetic. Adica consumi mai mult decat este nevoie sau mananci ceea ce nu trebuie. Chiar si cateva kilograme in plus pot duce la un risc crescut de diabet, boli cardiovasculare, probleme metabolice si chiar cancer.

Un studiu de la Harvard, condus de Dr. Dariush Mozaffarian si Dr. Frank Hu a analizat atent ce se poate intampla atunci cand luam in greutate, pe termen lung. Echipa a urmarit obiceiurile alimentare a trei grupuri de subiecti, in total 120.000 de oameni. Iar cercetarea s-a desfasurat de-a lungul a 20 de ani, asa ca nu este ceva superficial.

Cercetatorii au remarcat anumite modificari, in special in cazul celor care au luat kilograme in plus. Dar acest lucru nu s-a petrecut de pe o zi pe alta, a durat in jur de 4 ani. Evident ca cei care faceau exercitii fizice se ingrasau mai rar sau deloc, spre deosebire de cei sedentari.

De asemenea, s-a mai remarcat ceva interesant. Cei care dorm mai putin de 6 ore, dar mai mult de 8 ore per noapte au tendinta sa se ingrase, in timp. Dar pe locul intai la capitolul „cum sa te ingrasi fara sa-ti dai seama” a fost uitatul la televizor. Cei care se uita in fiecare seara la filme au tendinta de a consuma tot felul de mancaruri nesanatoase. Plus ca au tendinta sa faca mai putina miscare si sa fie mai sedentari decat restul.

Aparitia grasimii abdominale – spune nu rontaielilor!

Alegerile culinare afecteaza, fara doar si poate, silueta. Carnea rosie, alimentele procesate, chipsurile si bauturile carbogazoase dulci sunt cele mai nocive, in acest sens. Asa ca renunta la rontaieli precum cartofii prajiti si opteaza pentru un bol cu zmeura sau cateva migdale. Cu siguranta vei reusi sa te mentii in forma, in acest mod.

Cei care consuma cereale rafinate sau desert in fiecare zi, vor avea tendinta sa se ingrase 2 kilograme per an! Asa ca gandeste-te de 2 ori inainte de a manca prajitura ta favorita…Poate ai vrea sa optezi pentru un fruct sau ceva dulce, dar fara zahar.

Dar, cine mananca cu precadere legume, cereale integrale, fructe, nuci si fara grasime poate sa slabeasca, chiar si fara regim.

Mancarurile procesate NU tin de foame din pacate si ne fac sa consumam mai multe calorii „goale” decat este cazul. Asa ca nu este un mit: unele mancaruri chiar nu sunt bune, in special atunci cand vrei sa slabesti in mod natural si sanatos.

4.91/5 (11)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *