Cum sa slabesti dupa sarbatori? Metode simple si rapide

Cum sa slabesti dupa sarbatori, in special daca ai stat acasa si ai mancat copios? Daca nici nu prea ai facut miscare in aceasta perioada, cu siguranta este o idee buna sa incepi cu un regim. Nu ne referim aici la o dieta anume, ci sa incerci sa mananci mai sanatos.

In primul rand, vei invata ca pentru a slabi in mod inteligent nu trebuie sa urmezi un regim draconic, ci sa respecti cateva principii de baza. Asa ca astazi vom descoperi impreuna cu putem face un detox inteligent, dupa o perioada in care am consumat mancaruri grele. Pentru ca nu este vorba doar despre silueta, ci si despre purificarea organismului.

Cum sa slabesti dupa sarbatori? Dai la o parte mancarea calorica si traditionala si incepi sa apreciezi mai mult fructele, legumele si salatele. Descoperim mai multe impreuna, in cele ce urmeaza.

Cum sa slabesti dupa sarbatori? Cu ce sa incepi

Cu…salatele. Stim, ai mai auzit de zeci de ori acest sfat, dar nu degeaba. O salata verde, cu castraveti, rosii, 150 de grame de piept de curcan la gratar, putin ulei de masline si condimente poate fi un pranz ideal, in perioada de detoxifiere. Daca vrei sa renunti la carne pentru cateva zile, poti adauga branza feta in loc de curcan.

Poti realiza o salata din rucola, ton, porumb si masline, la fel de gustoasa si satioasa. Daca vei manca si o supa crema de legume inainte, poti spune ca pranzul tau a fost unul complet si dietetic.

Renunta la paine. In special daca mananci paine alba sau alte fainoase. Incearca pastele din legume, fara gluten, orezul si leguminoasele. Nu este obligatoriu sa mananci paine la fiecare masa. Poti opta pentru rondele de orez alaturi de tocanite de legume simple sau peste la cuptor.

Toate acestea pot fi consumate lejer fara un adaos de paine, incearca si ai sa vezi ca te vei simti mai bine.

Faina alba provoaca inflamatii in corp, ceea ce duce la ingrasare si chiar imbolnavire, in timp. Asa ca alege intelept si consuma produse din faina integrala.

Cum sa slabesti dupa sarbatori? Renunti la sucuri carbogazoase si dulciuri

De fapt, ar fi indicat ca, macar pentru 10 zile, sa renunti la zahar. Sucurile carbogazoase trebuie sa dispara rapid, la fel prajiturile si semipreparatele. Toate contin zahar din belsug, asa ca vor sustine procesul de ingrasare.

Bea mai des sucuri naturale, neindulcite sau ceaiuri.

Ceaiuri pentru slabit – exista mai multe plante-minune:

4. Amestec de urzica si anason. Lasa la infuzat aceste doua elemente si vei avea succes in lupta cu kilogramele in plus. Anasonul stelat este un condiment foarte gustos, conferind o aroma deosebita ceaiului, smoothie-urilor, etc. Se poate pune si in prajituri, dar asta dupa ce vei termina cu regimul de slabire.

5. Ceai de menta. Acesta nu este recomandat doar in cazul afectiunilor gastro-intestinale, ci este perfect si atunci cand tii dieta…descopera mai multe ceaiuri pentru slabit >>>

Cum sa slabesti dupa sarbatori? Proteine si nutrienti

Din fericire, nu doar carnea contine proteine, asa cum considera multi. Ouale, branza, broccoli, avocado, bananele si nucile contin la randul lor proteine sanatoase si eficiente. Consuma alimente bogate in nutrienti si vitamine, pentru a fi sigura ca vei avea energie intreaga zi, chiar si atunci cand vrei sa slabesti.

Consuma mai des: linte, naut, ulei de masline, branza Feta, fructe de padure, paste integrale, orez brun, mere, ananas, kiwi, morcovi cruzi, gulii, varza, etc. Toate acestea ar trebui sa fie prezente mai des in viata ta, daca vrei sa te asiguri ca ai o viata sanatoasa si un trup suplu.

Este mult mai usor decat crezi sa mananci sanatos. De exemplu, daca vrei sa slabesti dupa sarbatori, iata un meniu ideal:

Mic dejun – cereale integrale/ ovaz/ fulgi de hrisca, o cana de lapte vegetal, fructe de padure, cateva nuci/ 2 felii de paine integrala, unt de arahide, un kiwi si 1/2 banana/ omleta dintr-un ou si o salata de cruditati

Gustare – un mar si cateva nuci/ un iaurt grecesc/ 2 morcovi cruzi

Pranz – supa crema de legume, salata verde cu ton si porumb/ peste la cuptor cu legume/ curcan la gratar cu garnitura de broccoli

Gustare – un smoothie cu fructe de padure/ 2 rondele de orez si un iaurt vegetal/ o para/ un mar

Cina – salata greceasca/ 3 rondele de orez cu salata de vinete, un castravete/ legume la gratar stropite cu ulei de masline si suc de lamaie

Ti se pare chiar asa de greu? Probabil ca nu. Incearca sa nu mananci mai mult de 1400 de calorii pe zi si alege sanatos. Evident ca poti varia meniul dupa bunul plac, atat timp cat alegi alimente proteice si nutritive, succes!

5/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *