Echilibrul dintre minte, corp si spirit. Cum sa-l atingi?

Echilibrul dintre minte, corp si spirit este unul dintre cele mai importante lucruri. Asa ca este esential ca tu stii sa atingi aceasta perspectiva.

Descopera acum esenta acestei arte martiale, chiar de la Sensei Georg Nicolau – initiatorul sistemului, in lucrarea omonima: Hon-Do-Ryu Karate

Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa, pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale, excluzand competitia sportiva ca scop in sine:

  • Gi – indemanarea, cunoasterea si experienta
  • Tai – corpul fizic si dozarea inteligenta a efortului
  • Shin – echilibrul mintii, al inimii si al spiritului.

Echilibrul dintre minte, corp si spirit – Hon-Do-Ryu

Alege cea mai simpla si eficienta cale pentru atingerea echilibrului dintre minte, corp si spirit: Hon-Do-Ryu!

Lucrarea Hon-Do-Ryu Karate iti prezinta de la A la Z un sistem de arte martiale care:

  • iti fortifica mintea, corpul si spiritul;
  • iti cultiva Ki-ul (energia interioara);
  • te invata cum sa folosesti inteligent tehnica (waza) pentru coordonarea miscarii corpului (tai sabaki) si a extremitatilor (teashi undo);
  • te ajuta sa dobandesti echilibrul fizic si sufletesc (heiko);
  • iti creste vibratia pana la a simti timpul si spatiul (maai), detalii aici >>>
  • te ajuta sa atingi intelegerea superioara a realitatii (shisei), autocunoasterea si implinirea ca om.

Cu alte cuvinte Hon-Do-Ryu cultiva arta martiala, iar nu sportul karate. Intemeietorii sai si senseii, care l-au dezvoltat, au pus la baza acestuia:

tehnici putine, simple si puternice numar redus (2 traditionale + 3 originale) de Kata (tehnici de lupta cu adversar imaginar, folosind forta corpului) Kumite (lupta reala cu adversar) cu sau fara contact conditie fizica buna (Taisho) exersarea tehnicii la aparate traditionale.

Echilibrul dintre minte, corp si spirit. Ce poti invata din acest ghid de instruire Hon-Do-Ryu Karate

Afla din lucrarea Hon-Do-Ryu Karate ce presupune pregatirea corpului fizic. Descopera in ce constau:

incalzirea – ca directie de desfasurare, pe grupe si perechi de muschi; armonizarea respiratiei cu miscarea, diminuarea fortei, repetitivitate scazuta a exercitiilor, puls final pana la 120bpm.

Contin exercitii de intindere si forta; exercitiile traditionale – baza efectiva a antrenamentului, cu sau fara aparate, urmaresc intarirea armelor naturale, a musculaturii specifice si de crestere a capacitatii corpului de al receptiona lovituri fara a fi vatamat; tehnicile de recuperare – acorda atentie revenirii dupa antrenament la o stare de calm, a relaxarii musculaturii, recuperare energetica dupa efort, recapatarea respiratiei normale, crearea unui reflex (stereotip) de refacere; tehnicile de reanimare.

Comanda acum exemplarul tau din lucrarea Hon-Do-Ryu Karate pentru a invinge in lupta cu tine insuti, pentru a atinge desavarsirea, detalii AICI >>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *