Dovleceii cruzi – de ce sa ii consumi mai des?

Dovleceii cruzi sunt minunati pentru sanatate, asa cum urmeaza sa descoperi. In caz ca nu stiai, acestia te pot ajuta sa ai o sanatate mai buna. 

De asemenea, au putin calorii, contin 95% apa si sunt foarte gustosi. Chiar si in aceasta situatie. Asa ca dovleceii cruzi ar trebui incorporati in dieta curenta.

Contin fosfor, magneziu si potasiu, plus fibre alimentare. Daca vrei sa beneficiezi de proprietatile lor, consuma-i in starea cruda.

Dovleceii cruzi – in ce situatii te vor ajuta?

Vitamine si minerale. Abunda in elementele esentiale de care are nevoie corpul nostru. Asa ca nu te sfii sa ii consumi mai des in salate, de exemplu. Vei ramane uimita sa vezi ce gust bun au. In special daca ii vei da pe razatoare si vei adauga putin otet balsamic, ardei rosu, etc. Va fi o salata savuroasa, asa ca incearc-o cat mai curand.

Atunci cand sunt gatiti, dovleceii isi vor pierde din proprietati. Asa ca cel mai bine incearca macar sa-i gatesti la cuptor. Supa crema este iarasi recomandata, in special celor supraponderali.

Dovleceii sunt buni si in cazul celor cu probleme de inima sau hipertensivi.



Dovleceii cruzi – salate de vara, cat mai des!

Pentru ca in cadrul acestor salate poti adauga cu succes toate aceste ingrediente. Nu neglija cruditatile, in sensul ca ar trebui sa consumi zilnic legume proaspete si fructe.

Dovleceii cruzi sunt bogati in fibre. Care sunt atat de necesare, atunci cand vorbim despre un colon sanatos si curat. Asa ca poti preveni cu succes cancerul, iar imunitatea si metabolismul tau vor functiona mai bine ca oricand.

Dovleceii sunt indicati si in cazul celor care sufera din pricina gastritei sau a ulcerului. Poti savura si suc proaspat de dovlecei, daca vrei sa iti iei portia de sanatate sub forma lichida.

Dovleceii cruzi, alegerea perfecta


In special daca vrei sa mananci mai multe legume. Poti alege si zucchini, care sunt la fel de savurosi. Asa ca nu evita sa variezi mancarurile si sa ii incluzi si pe acestia.

Retete cu dovlecei – paste minunate si gustoase


Ingrediente

500 grame paste integrale
4 rosii cherry
un dovlecel mare
o ceapa
o conserva de rosii decojite in sos propriu
4 catei usturoi
condimente la alegere
ulei
Mod de preparare

Pune pastele la fiert, conform instructiunilor. Cand sunt gata, lasa-le la scurs…citeste continuarea aici >>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *