Reducerea caloriilor zilnice – iata care este secretul!

Un studiu recent a facut lumina intr-o chestiune care le framanta pe multe femei si anume reducerea caloriilor consumate de-a lungul unei zile. Cum se poate proceda intr-un mod eficient? Este necesar un meniu prestabilit? O „tinta” in ceea ce priveste numarul de calorii?

Ei bine, se pare ca este indicat sa fim disciplinate si sa o luam „babeste.” Adica sa stim din start care este limita caloriilor pe care le putem consuma, la o masa. Adica sa stim exact ce urmeaza sa mancam. Doar in acest fel reducerea caloriilor va fi o misiune mai simpla. Limita numarului de calorii de la fiecare masa nu trebuie depasita. De asemenea, o vei stabili din start, pentru a-ti fi mai usor.

In acest mod, iti poti planifica mai usor si mesele, daca vei sti care este tinta ta si ce numar de calorii vrei sa consumi. Poate fi un pic complicat sa tot fii atenta la aceste detalii. Dar un nou studiu in domeniu arata ca merita din plin!

Reducerea caloriilor pe care le consumam la fiecare masa

Asadar, cercetatori din Anglia si Statele Unite au ajuns la concluzia ca cei care tin un regim de slabire ar trebui sa respecte mai multe reguli. In sensul ca ar trebui sa manance un anumit numar de calorii la o masa, numar pe care il stabilesc dinainte!

Warwick Business School, cei care au realizat studiul citat de Agerpres, considera ca acest regim este mai eficient decat cele care iti impun un numar de calorii per zi.

Cum s-a ajuns la aceasta concluzie? De ce reducerea caloriilor poate fi un proces mai simplu, daca se va proceda astfel? Ei bine, cercetatorii nu au pierdut vremea si au realizat un studiu amplu. Au fost implicate 50 de persoane, care au primit fotografii cu mancare si mai multe detalii. Adica informatii despre numarul de calorii aferent fiecarei portii. Subiectii au primit si informatii legate de consumul zilnic de calorii recomandat pentru un om, in functie de sex, varsta, etc.

Apoi participantii si-au stabilit singuri „strategia”, adica unii au calculat caloriile per intreaga zi, pe cand altii au ales sa numere calorii de la o masa. Rezultatele studiului publicate in „Journal of Consumer Research” au aratat ceva neasteptat. Cei care au stabilit limite calorice pentru fiecare masa, gustare, etc au consumat mai putine calorii!

Reducerea caloriilor – de ce sa stii exact ce vei manca la o masa?

Pentru ca doar in acest fel vei controla lucrurile mai usor. In sensul ca cei care au procedat in aceasta maniera au consumat cu pana la 500 de calorii mai putin, zilnic. Adica, grupul care a impus o limita calorica la fiecare masa a consumat, in medie 1.528 de calorii pe zi. Cei care au stabilit limita de calorii pentru intreaga zi au consumat in jur de 2.011 calorii pe zi.

Doctor Miaola Jia, care a condus si studiul de la Warwick Business School, a declarat ca oamenii functioneaza mai bine asa. Atunci cand este vorba despre disciplina lucrurile pot deveni mai simple. Adica cei care stiau exact cate calorii trebuie sa consume la o masa au fost mult mai atenti si mai eficienti!

Asa ca propune-ti si tu o anumita limita calorica pentru fiecare masa si nu depasi 1500 de calorii. In special daca vrei sa slabesti. Nu uita sa mananci fructe, legume proaspete si salate si sa reduci mesele pe baza de grasimi.

Reducerea numarului de calorii – uita de patiserii

Fara covrigi, pateuri si merdenele. Poate ca ti-am dat o lovitura grea, daca si tu te numarai printre acele femei care iau micul dejun…la patiserie. Da ar fi o idee foarte buna sa inlocuiesti aceste mese cu smoothie-uri sau cereale integrale. Si cele din urma sunt foarte gustoase si garantat, vei slabi. Plus ca faina alba nu este deloc sanatoasa oricum, creeaza inflamatii serioase in corp care pot conduce la boli.

Ghimbirul, prietenul tau. Grapefruitul, la fel. De ce? …>>>citeste mai multe despre aceste metode aici >>>

5/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *