Ceaiuri care nu se beau seara

Poate ca nici tu nu stii inca acele ceaiuri care nu se beau seara, pentru ca pot avea efecte neplacute. Tocmai de aceea, am pregatit o lista a acelor ceaiuri pe care ar fi bine sa le eviti.

In special daca stii ca esti agitata. Pentru ca unele dintre aceste ceaiuri care nu se beau seara iti pot afecta starea de spirit. Iar daca tu oricum nu dormi prea bine de fel…S-ar putea sa fie o problema.

Unele pot fi diuretice, iar altele contin prea multa cofeina. Asa ca nu sunt deloc indicate, in special inainte de culcare.

Asa ca, daca te gandeai sa faci un ceai verde seara, uita de asta. Cel mai bine este sa-l consumi de dimineata sau la masa de pranz. Haide sa vedem ce alte ceaiuri ar mai trebui sa evitam.

Ceaiuri care nu se beau seara – stiai ca sunt interzise?

Ceaiul de macese. Poate fi ideal in timpul iernii, in special ca are un continut urias de vitamina C. Dar aceasta vitamina grozava are si rolul de a conferi un surplus de energie. Este indicat pentru cei care se confrunta cu stari de somnolenta care persista. Crede-ne pe cuvant si nu il savura seara. Pentru ca sigur nu vrei sa te trezesti in mijlocul noptii.

Ceaiul verde. Este o adevarata comoara, pe care nu ar trebui sa o descoperi seara. Stii deja ca are in compozitie cofeina, asa ca nu este recomandat. Plus ca stimuleaza activitatea rinichilor, asa ca nevoia de a urina va persista. Cel mai bine ar fi sa-l consumi dupa-amiaza sau dimineata, asa cum am mentionat si la inceput.

Efectele asupra obezitatii

O serie de studii sugereaza faptul ca ceaiul verde poate ajuta la incetinirea procesului de ingrasare si poate lupta impotriva obezitatii. Un studiu condus de Universitatea de stat Pennsylvania din SUA dovedeste faptul ca ceaiul verde ajuta la reducerea aparitiei riscurilor de boli cardiovasculare.

Datorita compusilor prezenti in planta de ceai verde, grasimile sunt sintetizate mai usor de organism. Mai exact, cei care consuma ceai verde iau in greutate cu 45% mai putin decat cei care nu consuma…mai multe despre ceaiul verde aici >>>

Ceaiuri care nu se beau seara. Evita-l si pe cel de ghimbir

Ceaiul de ghimbir. Foarte gustos si renumit pentru arderea grasimilor si stimularea digestiei. Asa ca cel mai bine consuma-l inainte de masa de pranz, cu aproximativ 30 de minute. Dar poate fi foarte bine servit si dupa masa de pranz, pentru a stimula digestia. Savureaza-l mai des, este un antioxidant de exceptie.

Ceaiul din matasea porumbului sau din cozi de cirese. Extrem de eficiente pentru cei care au nisip la rinichi. Dar nu le bea seara, pentru ca vei face poteca in drumul spre toaleta. Acestea stimuleaza eliminarea lichidelor cu succes. Asa ca este bine sa le consumi in timpul zilei, in special cand esti acasa. Nu uita ca sunt perfecte pentru rinichii tai, asa ca nu le evita.

Ceaiul negru. Contine teina si cofeina, asa ca nu te risca. Abunda in antioxidanti, asa ca ar trebui sa fie pe lista ta de ceaiuri. Dar bucura-te de acesta in timpul zilei. Se pare ca tine departe bolile de inima si cancerul, asa ca bea o cana pe zi.

Desigur ca exista si ceaiuri care se pot bea seara. Cum ar fi cel de mango, musetel, fructe exotice, dar si cel de lavanda. Asa ca alege-l pe cel care crezi ca ti se potriveste mai bine. Nu omite nici ceaiul de tei! Asigura-te ca bei ceai inainte cu cateva ore de culcare.

4.75/5 (16)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *