De ce sa mananci mamaliga mai des?

Poate nici tu nu stiai de ce ar fi bine sa mananci mamaliga mai des si te gandesti ca este o mancare perimata. Nicidecum! Aceasta alegere te va ajuta sa mentii o stare de sanatate mai buna si o silueta mai armonioasa. Da, este cat se poate de adevarat, mamaliga ar trebui chiar sa substituie painea.

Plus ca merge aproape cu orice, asa ca daca esti fanul acestui preparat, consuma-l mai des. Cumpara iaurt si branza ecologica si bucura-te de o cina minunata.

De ce sa mananci mamaliga mai des? Pentru ca este o mancare uitata de ceva timp si nu ar trebui sa fie asa. Se prepara foarte usor si le poti face o bucurie celor dragi. In special in weekend, cand parca ai manca altceva, in afara de oua.

Nu te lasa ghidata de zicala care spune ca mamaliga este mancarea saracului. Este un preparat consumat prea rar, asa ca adu-ti aminte de vremurile copilariei si consuma mai des aceasta mancare traditionala.

De ce sa mananci mamaliga? Pentru ca vei avea parte de multe beneficii

Va avea grija de glicemia ta. Fara doar si poate, in special ca nivelul de zahar va fi controlat, iar tu te vei simti mai bine ca oricand. Nivelul de glucoza din sange va fi reglat, asa ca este mancarea ideala pentru diabetici. De asemenea, contribuie la reglarea colesterolului, previne bolile cardiovasculare si ateroscleroza. Asa ca faina de malai poate fi o adevarata minune, in special daca o cumperi de la micii producatori.

Stomac protejat. Asa ca, daca stii ca ai o digestie mai dificila, un stomac mai sensibil, etc mananca mai des mamaliga. S-ar putea sa ramai surprinsa de rezultatele pozitive. De asemenea ficatul va avea de castigat, in special daca doresti sa te detoxifici de tot felul de substante. Stii ca ficatul este responsabil de aceste purificari, asa ca nu ar fi rau sa-l „ajuti.”

Sustine buna functionare a aparatului sexual. Da, poate ca nu te asteptai la asta, dar este cat se poate de adevarat. In special ovarele vor fi protejate in acest mod, fiind revitalizate datorita consumului de malai. Desigur ca nu se vor produce minuni peste noapte, dar este bine sa iei in calcul si acest aliment si sa-l consumi deseori.

De ce sa mananci mamaliga? Pentru ca vei preveni efectele imbatranirii

Intarzie procesul de imbatranire. Si bolile survenite, de obicei, in aceasta parte a vietii tale. Asa ca mananca mai des un bol cu mamaliga si putin lapte de tara. Apropo, poate fi gustarea ideala.

Dieta cu mamaliga si cateva reguli de baza

Ziua 1

Micul dejun. Se va servi o portie de mamaliga cu branza de vaci (slaba). Mai poti adauga putin cascaval (o felie) si un ou fiert.
Pranz. Sarmalute in foi de vita (post) si o portie zdravana de mamaliga.
Cina. O supa de legume sau o crema de legume ( poti adauga si cateva crutoane).

Ziua 2…vezi cum se tine dieta cu mamaliga aici >>>

Mai sanatoasa decat painea. Fara doar si poate, asa ca nu te sfii sa o consumi mai des. Vei reduce drastic numarul de calorii si talia ta va deveni mai subtire. Multe femei nu stiu cu ce sa inlocuiasca painea si uita de aceasta varianta facila si optima.

De ce sa mananci mamaliga?

Pentru ca vei avea grija de sanatatea ta si poate vei mai renunta la cinele copioase, care au la baza carne si cartofi prajiti, etc. Ai mai multa grija de tine si nu uita de alimentele de odinioara.

Lintea, fasolea, varza, salata orientala, ciorbele de legume, etc sunt preparate romanesti care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta nici in secolul 21.

Stramosii nostri le-au consumat generatii intregi, asa ca ar fi cazul sa le consumam mai des, pentru o sanatate mai buna si o viata mai lunga!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *