Dieta „marele mic dejun”. Slabeste sanatos si repede!

Daca vrei sa fii in forma si sa pierzi cateva kilograme bune, ar fi cazul sa incerci dieta marele mic dejun, un regim de slabire simplu si eficient. Ideea de la baza dietei va fi cu siguranta pe placul tau, in contextul in care este vorba despre faptul ca nu conteaza cat mananci, ci CAND mananci.

Nu suna rau, nu-i asa? Ei bine, de acum incolo vei invata ce inseama efectiv sa mananci la ore fixe si sa respecti mesele. Despre asta este vorba in dieta marele mic dejun. De cele mai multe ori persoanele care au kilograme in plus mananca haotic si nesanatos. Nu doar ca au tendinta de a consuma alimente nocive, dar mananca in special seara! Iti dai seama ca inseamna sa consumi o mie de calorii la ceas de seara…

Regimul a fost creat de Daniela Jakubowics, un cunoscut medic endocrinolog de la Universitatea din Tel Aviv si autor al mai multor studii care au ca obiect tocmai nutritia.

Nutritionistul este de parere ca metabolismul poate fi foarte usor influentat de orele la care mancam. Asa ca este chiar important momentul cand servim masa. Este adevarat faptul ca organismul proceseaza mancarea diferit, in functie de orele la care mancam.

 

Dieta „marele mic dejun” – ce trebuie sa stii

Vei ramane uimita sa vezi ca medicul recomanda sa consumam un mic dejun mai mult decat copios – de unde si denumirea dietei! Asa ca dr Jakubowics este de parere ca de dimineata ar trebui sa mancam in jur de 650-850 de calorii. Urmatoarele doua mese ar trebui sa fie mult mai lejere. Asa ca la pranz ar trebui sa mananci aproximativ 400 de calorii, iar seara nu este bine sa se depaseasca 200 de calorii ( chiar 150!).

Pentru a intelege mai bine dieta marelui mic dejun – iata cum arata meniul pentru o zi:

 

Mic dejun

– 2 iaurturi ( sau cani de lapte), o omleta de albusuri si o felie de carne de pui ( friptura sau gratar). Mai ai voie sa consumi o placinta cu mere, cateva cuburi de ciocolata neagra, etc, toata pana in ora 10.

Dupa cum vezi, trebuie pastrat un echilibru intre carbohidrati, grasimi si dulciuri. Desigur ca poti consuma si o portie mare de cereale integrale cu fructe, lapte, nuci, etc la micul dejun. Mai poti manca o gustare de genul: branza de capra si rosii cherry. Tot pana in ora 10.

Cu alte cuvinte, mananca sanatos si pe saturate in prima parte a zilei. Principiu de baza in dieta marele mic dejun.

Pranz

– o supa crema de linte, o salata de cruditati si carne de curcan la gratar, un mar, etc. Sau orice alt meniu in acest gen.

Este important sa iei pranzul intre orele 14 si 15, chiar daca nu iti este prea foame atunci. Respecta aceste ore, sunt foarte importante. Poti varia meniul desigur, poti adauga mai multe fructe de exemplu. Ideea este sa mananci fructe si legume la masa de pranz.

Cina

– legume inabusite si o salata de cruditati. Optional, un mar sau o para

Dieta marele mic dejun – ce trebuie sa retii

In primul rand, sa ai in vedere ca este necesar sa consumi minim 2 litri de apa pe zi si sa faci sport zilnic. De asemenea, opteaza pentru ceaiuri si limonade fara zahar.

Tine acest regim pentru minim 2 saptamani si vei vedea ca vei slabi in jur de 4-5 kilograme, poate chiar mai mult. Variaza in functie de metabolismul fiecarei persoane.

Vestea cea buna este ca poti manca copios la prima ora a diminetii, ba chiar ai voie si cate un desert, ceea ce este mai mult decat imbucurator. Succes!

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *