Cum sa vopesti ouale natural – trucuri la indemana oricui

Daca te-ai intrebat si tu cum sa vopsesti ouale natural ai ajuns unde trebuie, pentru ca astazi ne-am propus sa iti prezentam cateva metode simple si usoare.

Cu siguranta si tu stii ca acele vopsele de oua din comert nu sunt tocmai naturale si sigure pentru organismul tau. Asa ca nu ar fi rau ca de data asta sa incerci ceva nou. De fapt, sunt niste metode vechi, daca stam sa ne gandim ca bunicii nostri asa vopseau ouale. Foloseau tot felul de plante si legume cu care reuseau sa creeze culori minunate pentru ouale de Paste.

Asa ca incercam sa ne intoarcem la origini si vom descoperi impreuna cateva trucuri utile.
Cum sa vopesti ouale natural? Tot ce trebuie sa stii este ca nu ai nevoie de nicio vopsea obtinuta in mod chimic. Pentru ca tocmai vom invata cum sa le evitam.

Copiii le vor adora, iar tu vei sti ca micutii consuma ceva sanatos, care nu le poate dauna in niciun fel.

Cum sa vopesti ouale natural – trucuri simple si utile

Incearca acele ingrediente si culori care te atrag cel mai mult. Dar tine minte ca s-ar putea sa nu iasa chiar la fel de bine ca cele din comert. Dar cu siguranta toata lumea le va aprecia.

1. Oua roz. Daca vrei sa uimesti cu o culoare mai putin traditionala, incearca sa le faci roz. Tot ce trebuie sa faci este sa lasi ouale bine fierte anterior in suc de sfecla, pe parcursul noptii. Vei ramane uimita de culoarea armonioasa pe care o vei obtine.

2. Oua verzi. Ce ai zice sa le vopim cu…spanac sau iarba? Da, ai citit bine. Foloseste apa fiarta de la spanac sau iarba si lasa ouale pentru cateva ore, in aceasta compozitie. Sunt sanse mari sa obtii un verde crud absolut special.

3. Oua galbene. Cum sa vospesti ouale natural? Ce ar sa incerci sofranul? Acest condiment indian este foarte bun, avand in vedere ca are un pigment puternic. Pune cateva lingurite de sofran intr-un borcan cu apa si lasa ouale sa se scunfunde acolo, pentru cel putin o zi. Chiar daca dureaza mai mult, aceasta tehnica functioneaza de cele mai multe ori.

4. Oua albastre. Pentru acestea vei folosi varza rosie. Daca doresti un albastru mai inchis vei lasa ouale peste noapte, sa se inmoaie intr-o solutie obtinuta din jumatate de varza rosie si apa. Aceasta se va fierbe in prealabil pentru 30 de minute. Se va lasa la racit, iar apoi se vor pune ouale inauntru.

5. Oua mov. Deja trecem la culori mai deosebite, pe care poate nu le-ai fi intuit. Cum sa vopsesti ouale natural? Simplu, vei apela la…afine. Asa ca, vei cumpara o punga de afine congelate si jumatate o vei fierbe in 3 cani de apa, timp de 30 de minute. Apoi vei pisa afinele in jurul acelor oua care vrei sa aiba culoarea mov. Vei obtine o culoare aprinsa si frumoasa.

6. Oua portocalii. Le vei obtine daca vei inmuia ouale in solutie obtinuta din frunze de ceapa. Adica vei fierbe apa cu frunze de ceapa, timp de 30 de minute. Sunt necesare 5 cani de apa pentru frunzele de la 10 cepe, de exemplu. Poti fierbe si ouale in acelasi timp cu frunzele de ceapa.

7. Oua maro. Daca vrei sa obtii aceasta culoare mai putin conventionala vei avea nevoie de cafea. Sau ceai verde intens. Pur si simplu lasa ouale peste noapte intr-una dintre cele doua bauturi. Vei obtine un maro deschis, foarte placut.

8. Oua rosii-caramizii. Cum sa vopsesti ouale natural si sa obtii nuante de rosu? Ai nevoie de paprika, 3-4 linguri si 4 cani de apa in care vei fierbe si ouale, pret de 30 de minute.

 

Cum sa vopsesti ouale natural – culori naturale si placute

Desigur, te sfatuim sa nu te astepti ca aceste culori sa fie la fel de intense ca cele obtinute din vopselele din comert. Chiar daca sunt mai pale nu inseamna ca nu sunt frumoase. Poti avea noroc si sa obtii culori foarte armonioase si in acest fel.

Mult succes la vopsitul oualor si tine minte ca aceste metode naturale sunt mult mai indicate pentru sanatatea ta. Sarbatori fericite!

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *