Cum sa elimini nicotina din organism

 

Poate ca te-ai intrebat de mai multe ori cum sa elimini nicotina din organism si probabil ca nu stiai ca poti face acest lucru si folosind doar ingrediente naturale. Ti-am trezit interesul? Atunci asteapta sa primesti si mai multe vesti bune. Din fericire, nicotina se elimina repede din organism.

Daca te lasi de fumat, in cativa ani vei scapa rapid de toate efectele nocive ale fumatului. Da chiar daca inca nu ai gasit momentul ideal sa te lasi, nu este nimic. Macar incearca sa reduci efectele rele ale acestui obicei. Si chiar este posibil.

Cum sa elimini nicotina din organism? In primul rand, este foarte important sa te hidratezi intens, asa ca bea apa din abundenta. Urzicile, telina, morcovii, broccoli si spanacul sunt alte „minunatii”, atunci cand vine vorba de detoxifiere.

Cum sa elimini nicotina din organism?

Este foarte important sa consumi fructe si legume din belsug, atunci cand fumezi, pentru a fi sigura ca vei diminua efectele neplacute. Fibrele iti vor taia pofta de a fuma, iar gustul tigarilor s-ar putea sa nu mai fie chiar pe placul tau.

Ce sa consumi pentru a elimina nicotina:

– urzici. Foarte eficiente, asa ca nu le evita, mai ales daca sunt in plin sezon. Au fier in compozitie, iar acest mineral actioneaza ca un dezinfectant eficient, luptand eficient impotriva bolilor

– telina. Consum-o mai des, alaturi de: zucchini, vinete, fasole, castraveti. Aceste legume vor diminua aroma tigarilor, iar tu nu vei mai dori sa fumezi asa des. Practic, aceastea scad dependenta de nicotina. Ideea este sa le eviti pe cele care contin mult zahar, pentru ca se vor tranforma in glucoza. La randul ei, aceasta va activa zonele creierului responsabile cu placerea. Asa ca pot intensifica poftele si dependentele

– portocale. Contin cantitati mari de vitamina C, ceea ce este foarte bine, avand in vedere ca fumatul reduce eficienta acestei vitamine. Atunci cand mananci portocale vei activa metabolismul care va lupta si mai mult pentru a elimina efectele nicotinei

kiwi. Cum sa elimina nicotina din organism? Consuma acest fruct foarte eficient, care are si vitamina A, C si E
– suc de morcovi. Vindeca nenumarate afectiuni si se pare ca are efect si in aceasta situatie. Contine vitamina A, B, C si K, care te ajuta sa elimini nicotina din corp. Aceasta iti poate afecta si pielea, asa ca sucul de morcovi va ajuta pielea

Cum sa elimini nicotina din organism – este atat de usor?

Desigur ca cel mai bine ar fi sa elimini complet acest obicei din viata ta, dar este bine macar sa previi efectele nocive. Atunci cand fumezi o tigara, nicotina incepe sa circule prin sange si iti da o senzatie de euforie. Efectele acesteia sunt pana la 6-8 ore. Mare parte a acestei nicotine va fi eliminata prin urina.

Mai tine minte si ca dureaza intre 48 si 72 de ore pana cand metabolismul reuseste sa elimine complet nicotina din organism. Dupa aceea, nicotina se transforma in cotinina, care de abia dupa 20-30 de zile este eliminata din corp.

Cum sa elimini nicotina din organism? Un studiu a aratat ca oamenii care consuma fructe si legume se pot abtine mult mai usor de la fumat, pentru perioade lungi de timp. Cu alte cuvinte, dependenta este mai mica in cazul acestora.

Consuma fructe si legume din belsug si ai grija de sanatatea ta, nu uita ca ai doar un singur trup, asa ca asigura-te ca il onorezi cum se cuvine.

 

 

 

5/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *