Diabet de tip 2: 5 metode naturale pentru o piele sanatoasa

In cazul in care suferi de diabet de tip 2, atunci stii cat este de greu sa ai grija de sanatatea pielii tale. Diabetul de tip 2 este o afectiune deosebit de serioasa, cu care se confrunta foarte multi dintre romanii de astazi. Cu un regim medicamentos riguros, aceasta afectiune necesita si un regim dietetic deosebit. Din acest motiv este important sa stii cum iti poti mentine sanatatea pielii tale, intr-un mod natural.

Diabet de tip 2 si sanatatea pielii tale

Oricare dintre noi poate suferi de diverse probleme la nivelul pielii. Iritatiile, pielea uscata, mancarimea si alte afectiuni isi pot face simtita prezenta la un moment dat pe parcursul vietii. In ceac e priveste diabetul de tip 2, lucrurile stau putin diferit. Persoanele care au aceasta conditie medicala, sunt mai expuse anumitor tipuri de infectii la nivel cutanal. Nivelul ridicat al zaharurilor din sange, fac mai dificila tratarea acestor infectii. Tot nivelul ridicat al zaharurilor este si cauza acestor infectii, deoarece reduc nivelul imunitatii corpului.
Dar faptul ca suferi de diabet de tip 2, nu trebuie sa te lase prada bolilor de piele.

Metode naturale pentru o piele sanatoasa

1. Emoliaza zilnic pielea

Mentinerea pielii la un nivel optim de hidratare previne crapaturile, mancarimil si, iritarile pielii. Crapaurile la nivelul pielii permit bacteriilor sa se dezvolte si sa creeze o serie de infectii nedorite, care sunt greu de tratat.

Atunci cand temperaturile sunt scazute, acorda atentie deosebita pielii. Este recomandat sa te rehidratatezi cu crema bogata in uleiuri, e mai multe ori pe zi decat in decursul sezoanelor mai calduroase.

Sfat: emoliaza intregul corp, dar nu folosi crema intre degetele de la picioare, pentru a evita dezvoltarea bacteriilor.

2. Nu te scarpina cu unghiile

Atunci cand ai mancarimi evita sa te scarpini cu unghiile. Pentru ameliorarea senzatiei de mancarime, poti folosi crema, sau te poti scarpina cu palma deschisa, prin frecarea pielii pe piele. Unghiile zgarie si pot crea leziuni la nivelul pielii. In schimb, poti evita mancarimile printr-o hidratare constanta a pielii, prin evitarea dusurilor fierbinti si prin mentinerea aerului din incapere cat mai umid, pe perioada iernii.

3. Evita transpiratia

Acorda atentie speciala zonelor unde poti transpira abundent, cum ar fi la sub-brat, sani, zona inghinala etc. In aceste zone pot lua nastere infectii bacteriale nedorite. Persoanele supraponderale sunt mai predispuse la astfel de infectii datorate bacteriilor provenite din transpiratie, asadar fa dus in mod regulat folosind un sapun antibacterial.

4. Verifica starea pielii

Verifica starea pielii tale, in fiecare zi. Pierderea senzatiei, in mod deosebit in zona picioarelor, este un efect des intalnit in randul persoanelor cu diabet. Acest lucru inseamna ca este posibil sa nu simti leziunile. Acorda atentie picioarelor, deoarece leziunile infectate si netratate pot duce la complicatii deosebit de grave cum ar fi amputarile.

5. Trateaza leziunile

Datorita faptului ca leziunile se trateaza mai greu in cazul persoanelor cu diabet, trebuie sa le tratezi cat mai repede. Curata zona si dezinfecteaza. Panseaza si verifica procesul de vindecare. In cazul in care nu se vindeca asa cum te-ai astepta, viziteaza un dermatologist.

3.88/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *