Produse congelate pe care sa le eviti

Nu este un secret pentru nimeni ca unele produse congelate pot fi perfecte. In special in momentul in care te grabesti, dar totusi ai vrea sa mananci ceva gustos, pregatit chiar de tine.

In ziua de astazi, gama de produse congelate este atat de larga incat nu mai stii ce sa cumperi. Desigur ca unele dintre aceste alimente sunt mai bune decat altele, asa cum era de asteptat. Evident ca fructele si legumele congelate direct, fara adaosuri si alti conservanti, sunt printre cele recomandate. Dar cu totul altfel stau lucrurile atunci cand vorbim despre produsele congelate de tip fast-food, care nu sunt nici pe departe atat de sanatoase pe cat ne-am dori.

Nu este o problema daca le consumi din cand in cand, dar odata ce ti-ai facut un obicei din a le consuma zilnic, s-ar putea sa fie o problema.

Produse congelate – mai putin fast-food, mai multe fructe si legume

Burgeri, pizza, paste, orez, etc. Cele deja preparate, care trebuie incalzite la cuptor sau doar microunde nu sunt de dorit. In mod evident, sunt pline de E-uri, chimicale si sare. Ceea ce nu este deloc o idee buna, in special pe termen lung. Ai putea incepe sa experimentezi probleme severe cu rinichii, dureri de stomac, predispozitie la ingrasare si multe altele.

Paine congelata. Iarasi o idee nu tocmai buna, din aceleasi motive ca cele de mai sus. Evident ca are in compozitie tot felul de adaosuri, asa ca cel mai bine este sa prepari tu painea sau sa cumperi una cat mai sanatoasa, din locuri certificate.

Verdeturi congelate. Cel mai bine este sa le cumperi proaspete, daca vrei ca aroma sa fie una autentica si gustoasa. Fie ca vorbim despre patrunjel, marar sau oregano, ar fi minunat sa le cultivi chiar tu si sa le folosesti de fiecare data cand prepari o mancare care necesita aceste ingrediente.

Produse congelate – evita fructele de mare

Francezii nu recomanda cumpararea celor inghetate, decat atunci cand nu este posibila alta varianta. Motivul principal? De regula sunt injectate cu apa, asa ca se vor injumatati in urma procesului de gatire. Plus ca nu sunt la fel de gustoase, in mod cert.

De asemenea, evita prajiturile congelate si alte produse similare de panificatie. Gustul este deformat, iar zaharul si sarea sunt in cantitati mari. Mai bine incerci sa faci chiar tu o prajitura, cum ar fi un chec de banane sau alt preparat usor de realizat.

Un alt produs congelat de evitat este broccoli. Probabil ai remarcat faptul ca este distrus in urma gatirii, devine moale si complet neapetisant. La fel se petrece si cu capsunele sau conopida.

Asa ca nu exagera cu consumul acestor produse, decat in situatiile in care nu ai timp sa cumperi si sa gatesti de la A la Z.

4.38/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *