Zile pentru dieta: cand este bine sa incerci

Cu toate am auzit sintagma „de maine intru la regim” si stim foarte bine ca nu exista anumite zile pentru dieta, ci importanta este vointa.

De cele mai multe ori femeile vor sa inceapa „de luni”, dar din pacate nu se stie despre ce zi de luni este vorba…Altele considera ca e important sa inceapa din prima zi a lunii…Aceeasi amagire.

Ideea este sa te mobilizezi si sa faci intr-adevar ceva in acest sens. Dupa cum iti poti imagina, nu exista zile pentru dieta ideale. Dar totusi haide sa vedem la ce concluzie au ajuns cercetatorii.

Zile pentru dieta: de ce nu este indicata ziua de luni

Specialistii au ajuns la urmatoarea concluzie: luni nu este deloc o zi buna pentru a incepe un regim serios. Tocmai te afli dupa weekend, cand probabil ai facut excese culinare, asa ca trecerea va fi foarte brusca.

Cercetatorii de la Universitatea Cornell considera ca oamenii inca se afla in starea de euforie culinara din weekend, asa luni nu este printre acele zile pentru dieta.

Cel mai indicat ar fi, in opinia acestora, sa nu mai incercam sa ne abtinem din a manca, ci sa micsoram portiile. Secretul? Asteptul a cel putin 15 minute dupa ce mananci, pentru a simti starea de satietate dupa care tanjesti.

Asa ca aceasta abordare ar fi perfecta pentru ziua de luni ( dupa care o poti aplica in toate zilele).

Alt secret, asa dupa cum probabil ai mai auzit, consta in gustarile sanatoase. Uita de saratele si prajituri si opteaza pentru legume si fructe, intre mese.

De asemenea, incearca pe cat posibil sa iti prepari mancare acasa. Chiar nu iti va lua mult sa gatesti un orez de legume si un gratar de pui. Trebuie doar sa ai vointa si sa iti rezervi 30 de minute, pentru acest proces.

Miercurea este alta zi controversata, atunci cand vorbim de diete. Nu de alta, dar la mijlocul saptamanii s-ar putea sa te plictisesti deja. Dar nu ai ce face, trebuie sa mergi mai departe.

Cercetatorii de la Cornell au ajuns la concluzia ca in aceasta zi pofta de alimente nesanatoase ar putea fi mai mare. Dar nu trebuie sa te descurajezi.

Specialistii recomanda sa nu ai nimic la vedere, din ce te-ar putea tenta. Arunca acele gustari pline de calorii de prin sertare si inlocuieste-le cu ceva calitativ.

SFAT: daca simti ca nu te poti abtine, ar fi bine sa eviti sa iei pranzul cu colegii sau echipa. Tentatiile vor fi mai mici. In acest fel, vei putea manca ce ti-ai adus de acasa si vei fi mai linistita.

Zile pentru dieta, ce sa faci vineri

Poate ca vinerea este una dintre acele zile pentru dieta mai dificile. De multe ori prietenii te pot tenta cu o iesire in oras.

Poate ca vei fi tentata sa renunti la regim, chiar daca peste zi ai mancat sanatos. Propune-ti inca de la inceput sa alegi ceva optim pentru silueta si nu te lasa convinsa de contrariu.

Daca chiar ai o pofta, roaga un prieten sa te lase sa gusti din mancarea lui. Dar atat. Este o chestiune de vointa sa reusesti atunci cand te afli la regim, tine doar de tine.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *