Motive ascunse pentru care nu slabesti

Atunci cand vei citi aceste motive ascunse pentru care nu reusesti sa slabesti s-ar putea sa ramai uimita. In special ca sunt chestiuni simple, la care poate nu te-ai fi asteptat. Tocmai de aceea dorim sa te familiarizezi cu acestea.

Asa ca data viitoare cand nu dai jos kilogramele dorite, o sa poti avea in vedere si aceste motive pentru care nu slabesti. Dietele si regimurile au devenit o reala obsesie pentru romance. Iar ironia consta in faptul ca pana si cele mai drastice dintre acestea nu dau rezultate.

De multe ori sanatatea corporala este cea care ne face probleme sau ne pune bete in roate fara sa ne dam seama. Exista mai multe motive ascunse pentru care nu slabim, iar daca nu le rezolvam nu vom avea succes atunci cand tinem dieta. Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba.

Motive ascunse pentru care nu slabesti. Te-ai fi gandit la acestea?

Rezistenta la insulina. Unul dintre cele mai comune motive, atunci cand vorbim despre persoanele care nu pot slabi din cauza unei afectiuni de sanatate. Atunci cand celulele sunt „obosite” si isi pierd abilitatea de a accepta in mod eficient insulina, devine o problema. De ce?

Pentru ca nivelul glicemiei nu va reveni la normal, asa ca diabetul de tip II ar putea aparea. La fel si kilogramele in plus. Asa ca daca remarci ca te ingrasi din senin, ar fi bine sa consulti un medic inainte. Doar in acest mod poti fi sigura ca totul este in regula, asa ca nu omite acest pas atat de important.

Cum poti deveni intolerant la insulina? Cei care au deja grasime in jurul abdomenului sunt predispusi. De asemenea, persoanele care consuma multi carbohidrati rafinati, cum ar fi zaharul sau faina. Cei care duc o viata sedentara si cei care deja sunt obezi sau au multe kilograme in plus.

Motive ascunse pentru care nu slabesti. Inflamatiile pot crea probleme!

Poate ai subestimat pana acum legatura directa dintre inflamatiile din corp si greutate. Desigur ca anumite inflamatii sunt necesare, avand in vedere ca acestea lupta cu infectiile. De multe ori, organismul intampina dificultati in a arde grasimile, in special atunci cand exista anumite bacterii in corp.

Asa ca aceste inflamatii pot cauza luarea in greutate. Dar intrebarea este alta. De ce organismul lupta cu atata tarie? Asa ca atunci cand te ingrasi in acest mod, din nou, este momentul de a te prezenta la medic pentru a afla despre ce este vorba.

Mancatul in exces, anticonceptionalele, o dieta saraca in nutrienti, somnul neregulat, toate pot duce la astfel de probleme.

Motive ascunse pentru care nu slabesti – dezechilibre hormonale?

Alt motiv care poate fi o consecinta directa a faptului ca nu slabim. Poate ca nu stiai, dar hormonii au un impact major asupra noastra si a procesului de slabire. Hormonii care circula prin corp sunt in numar mare (peste 50 de tipuri), avand capacitatea de a regla metabolismul.

Atunci cand hormoni precum cortizolul, testosteronul, estrogenul sau progesteronul sunt in dezechilibru, poti sa fii sigura ca procesele metabolice nu vor functiona cum trebuie. Atunci cand exista astfel de probleme in corp, chiar daca mananci putin s-ar putea sa intampini greutati in a slabi.

Hipotiroidismul, lipsa de minerale si vitamine, dar si dezechilibrele intestinale sunt alte cauze importante. Asa ca pentru a da jos kilogramele dorite trebuie sa ai o sanatate optima, nu uita acest aspect.

Budinca de chia. Micul dejun IDEAL in curele de slabire

Budinca de chia este una dintre cele mai bune variante pentru micul dejun. Nu doar atunci cand vrei sa slabesti, desi este recomandata. Dar este optiunea ideala si pentru un mic dejun frugal, bogat in fructe si seminte. In special pentru cei care nu pot manca foarte bine la prima masa a zilei.

Asa ca aceasta varianta diafana te va ajuta sa mananci ceva la micul dejun, dar fara a forta. Apropo, dupa o budinca de chia merge de minune si o cafea…reteta completa de chia aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *