Budinca de chia. Micul dejun IDEAL in curele de slabire

Budinca de chia este una dintre cele mai bune variante pentru micul dejun. Nu doar atunci cand vrei sa slabesti, desi este recomandata. Dar este optiunea ideala si pentru un mic dejun frugal, bogat in fructe si seminte. In special pentru cei care nu pot manca foarte bine la prima masa a zilei.

Asa ca aceasta varianta diafana te va ajuta sa mananci ceva la micul dejun, dar fara a forta. Apropo, dupa o budinca de chia merge de minune si o cafea, asa ca nu iti face griji, se va potrivi de minune. La fel si un ceai verde sau alt sortiment pe placul tau.

Ce este important este sa inveti cateva lucruri despre aceste retete super simple si rapide, in ceea ce priveste micul dejun. De multe ori avem senzatia ca trebuie sa ne trezim mult mai devreme si nici nu ne surade ideea. Dar daca iti spunem ca il poti prepara de seara, iar dimineata iti ramane doar sa-l savurezi?

Budinca de chia – usor de preparat si super sanatoasa

In acest mod am putea descrie acest deliciu vegan si gustos. Dar haide sa ne reamintim cate ceva despre faimoasele seminte de chia, despre care am mai discutat AICI.

Iti precizam atunci ca semintele de chia sunt o adevarata sursa de minerale. Cu zinc, cupru si mangan in compozitie, semintele de chia te vor tine departe de afectiuni respiratorii sau raceli. Contin fibre din abundenta. Asa ca te vor ajuta in procesul de digestie si iti vor imbunatati tranzitul intestinal. Poti sa le adaugi in smoothie-uri, pentru un plus de savoare.

Ajuta la dezvoltarea masei musculare. Te pregatesti sa arati mai bine in urmatorul sezon calduros? Atunci semintele de chia te vor ajuta, sunt de un real folos pentru cele care merg la sala. De aceea sunt consumate cu regularitate si de sportivi. Avand un efect antiinflamator excelent, cei care sufera de reumatism sau alte probleme similare ar trebui sa le consume zilnic.

Asa ca va fi cea mai buna idee sa le integrezi in dieta actuala, in special ca este mult mai usor decat pare. Le poti adauga si in iaurturi, dar cea mai buna idee ar fi sa incerci budinca despre care vom discuta imediat.

Budinca de chia – RETETA

Ingrediente:

– 2 linguri seminte de chia

– o cana ( nu foarte mare) de lapte vegetal

– o mana de seminte de floarea soarelui, caju sau migdale (alegi o varianta)

– o lingurita de pudra de cacao

– miere

– capsune sau afine

Mod de preparare

Tot ceea ce ai de facut este sa pui semintele de chia intr-un bol (mai mare, pentru ca se vor umfla), laptele, semintele sau nucile, mierea si cacao. Pune bolul peste noapte in frigider si serveste de dimineata alaturi de cateva capsune proaspete, afine sau orice alt fruct care iti face placere si stii ca este recomandat in diete.

Cu siguranta vei dori sa experimentezi mai des acest mic dejun, in special ca poti varia ingredientele. Uneori vei putea adauga sirop de stevia, fulgi de cocos, nuci romanesti, etc. Ideea este sa variezi ceea ce contine, pentru o obtine mereu ceva nou si gustos, succes!

Budinca de avocado: sanatoasa si hranitoare

Este clar ca un desert care are la baza budinca de avocado va fi sanatos si hranitor, asa ca este cazul sa inveti sa o pregatesti. Nu este ceva complicat, o vei putea prepara fara probleme chiar la tine acasa.

Dar inainte de a merge mai departe si de a descoperi reteta, haide sa aflam cateva lucruri despre avocado, acest fruct miraculos. Avocado ne pot ajuta sa blocam un surplus de estrogen…reteta completa si mai multe despre avocado >>>

5/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *