Deshidratarea te ingrasa – iata de ce

Poate ca nu stiai, dar deshidratarea te ingrasa, fiind un factor esential atunci cand vorbim despre pierderea kilogramelor in plus. Desigur ca este extrem de important sa bei o cantitate generoasa de lichide, in special cele „corecte”.

Dupa cum stii, este extrem de important sa fii hidratata, in special atunci cand este cald afara sau faci sport. Deshidratarea te ingrasa, iar atunci cand organele nu sunt hidratate bine, exista o problema. De aceea este important ca lichidele sa nu fie eliminate imediat, prin rinichi. Asa ca, daca mergi extrem de des la toaleta, ar putea fi o problema. Asa ca iti recomandam sa vizitezi un medic.

Apa te va ajuta sa ai o digestie mai buna, articulatii mai puternice si sanatoase, precum si un tonus mult mai bun. Nu uita sa ai o sticla de apa la indemana mereu. Si nu uita sa bei dimineata, pe stomacul gol.

 

Deshidratarea te ingrasa – ce trebuie sa retii

Un lucru trebuie sa intelegi inca de la inceput. Daca spunem ca deshidratarea te ingrasa, nu inseamna ca s-a dat startul la baut sucuri carbogazoase, cafele si ceaiuri dulci din comert. Este de la sine inteles, speram noi, ca este vorba despre cele de calitate. Adica apa plata cu ph ridicat, ceaiuri din plante si poate o cafea neindulcita pe zi.

Este cunoscut faptul ca lipsa apei din organism duce la deshidratare, ceea ce poate crea probleme digestive grave. Vorbim despre ulcer, gastrita si refluxul gastroesofagian.

si nu vorbim aici doar despre problemele de greutate. Da, desigur ca digestia se va face mai greu, iar tranzitul intestinal va fi incetinit. Dar nu uita ca exista si chestii mai grave care se pot intampla. De exemplu, o hipertensiune arteriala mai mare, din cauza faptului ca sangele este ingrosat, ceea ce ingreuneaza circulatia.

Iar deshidratarea perpetueaza si o stare de oboseala, pe fundal. Adica activitatea enzimelor din corp va fi diminuata, ceea ce va duce la o oboseala cronica.

 

Deshidratarea te ingrasa – elimini toxinele mai greu

Alt aspect demn de luat in calcul, atunci cand vorbim despre lipsa apei din organism. Toxinele vor fi eliberate mai greu, iar tu vei risca sa ai boli de piele, de exemplu. Li se intampla celor care sufera de deshidratare sa aiba psoriazis, riduri si chiar o imbatranire prematura. Daca nu reuseste sa mentina apa, organismul incepe sa fabrice mai multa grasime, ceea ce duce la un colesterol marit.

Sunt frecvente si infectiile urinare in aceste cazuri, asa ca deshidratarea te ingrasa, dar iti mai aduce si alte probleme!

Da, atunci cand ai o infectie urinara trebuie sa bei apa multa, sfat de la medic! Apa ajuta la eliminarea bacteriilor si a acumulariilor de toxine. Nu uita ca rinichii pot fi serios afectati din cauza infectiilor urinare, asa ca insuficienta renala este alta afectiune care poate aparea.

Deshidratarea te ingrasa – de cata apa avem nevoie zilnic?

Conform medicilor, un barbat ar trebui sa bea in jur de 3 litri de apa pe zi, iar o femeie undeva la 2,2 litri. Desigur, vorbim de totalitarea lichidelor, nu doar de apa. Nu uita sa eviti bauturile cu zahar si tine minte ca este bine sa mananci multe fructe si legume.

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *