Ceaiul de papadie – de ce sa-l consumi mai des?

Poate ca nu stiai, dar ceaiul de papadie este un adevarat miracol pentru sanatatea noastra si te poate ajuta foarte mult. Dupa cum stii, romanii sunt un popor cu traditie, iar leacurile naturiste exista din abundenta. Chiar si in era moderna in care traim nu ar trebui sa le neglijam.

Pentru ca multe afectiuni pot fi tratate rapid folosind magia naturii. Asadar, ceaiul de papadie se remarca si in zi de azi, chiar daca avem medicamente pentru orice durere. Si este o veste foarte buna. Avand in vedere ca pastilele pot afecta serios ficatul si sanatatea, poate ar fi bine sa mai apelam si la metodele naturiste.

Pentru o stare mai buna de sanatate, dar si pentru vindecarea anumitor boli ai nevoie de ceai de papadie. Aceasta „rucola” a noastra, care ne poate ajuta in varii momente.

Haide sa descoperim impreuna mai multe despre beneficiile papadiilor.

Ceaiul de papadie – ii cunosti proprietatile?

Despre papadii sigur ai mai auzit vorbindu-se si stiai ca este o planta apreciata de romani. Bunicii nostri o foloseau deseori, asa ca este momentul sa afli de ce.

Ceaiul de papadie ar trebui folosit de persoanele care au nisip sau pietre la rinichi, dar si de cele care sufera de cistite si chiar anemie. Cel mai bine este sa faci rost de aceste plante de la micii producatori. Pune cateva frunze la o cana de 200 ml si lasa-l un pic sa se infuzeze. Poti sa adaugi si un indulcitor daca vrei.

Ceaiul de papadie se va folosi si pentru: eliminarea lichidelor din corp, detoxifiere, cresterea apetitului, poate preveni si consumul de cafea..…citeste mai multe despre papadie aici >>>

Trateaza problemele digestive. Recomandate pentru cei care sufera de gastrita, dar si constipatie si indigestii curente, chiar si balonare. Va regla functiile si tranzitul intestinal, asa ca ar fi bine sa bei 1-2 cani de ceai in aceasta situatie.

Un aliat pentru tenul frumos. Vrei sa scapi de acnee, cosuri, pete si chiar pistrui? Atunci ceaiul de papadie s-ar putea sa fie cea mai buna solutie. Cu ajutorul unei dischete de bumbac, aplica ceai de papadie pe zonele afectate, in fiecare seara. Vei observa efectele pozitive in timp.

Detoxifica ficatul. Si cu siguranta ai nevoie de asta, la fel ca noi toti. Toate alimentele pe care le consumam, alcoolul, cafeaua, medicamentele, etc isi pun amprenta asupra ficatului. Asa ca nu mai sta pe ganduri si consuma regulat ceai de papadie, pentru a purifica sangele si a da un plus de energie acestui organ atat de important.

Ceaiul de papadie – pentru un par mai sanatos

Aplica pe par. Poate fi o masca remarcabila, asa ca nu te sfii sa o folosesti mai des. Hraneste scalpul si confera sanatate parului. Parul va deveni mai stralucitor, iar efectul de „fire uscate” va fi diminuat. Parul va creste mai repede si productia de sebum va fi mai redusa, asa ca parul nu va deveni gras asa repede.

Da, ceaiul de papadie te ajuta sa scapi de matreata, asa ca aplica imediat dupa baie si lasa sa actioneze cel putin 10 minute. Apoi vei mai clati inca o data, abia apoi il vei usca.

Amelioreaza efectele infectiilor urinare. Fiind un excelent diuretic, va stimula urinarea frecventa, ceea ce va duce la curatarea tractului urinar. Te va scapa de bacteriile care sustin infectia respectiva, avand si efect antiinflamator.

Papadia, o sursa de nutrienti. Poate parea ciudat, dar acest ceai este foarte deosebit. Te poate ajuta sa conferi organismului un plus de energie si nutrienti, asa ca bea 1-2 cani pe zi. Ca sa nu mai spunem ca abunda in vitaminele B6, C, A si K, dar si in minerale precum: calciu, fier si magneziu.

Asa ca nu este de evitat. Daca nu ai rude la tara, cumpara ceaiul de papadie direct de la plafar, pentru a fi sigura ca ai facut cea mai buna alegere. Este esential sa consumam produse calitative si naturale, in special cand vine vorba despre alimentatie.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *