Mamele puternice si copiii lor. De ce acestia sunt mai fericiti?

Fara doar si poate ca mamele puternice, care au capacitatea de a rezista in fata provocarilor, vor creste copii asemenea lor. Nu este niciun secret pentru nimeni ca oamenii cu caractere puternice ii influenteaza pe ceilalti. Ii inspira, la orice pas. Legatura dintre mame si fiice puternice a fost observata in special de catre psihologi. Acestia confirma ca mamele rezistente cresc copii responsabili si fericiti.

Iar cele mai deosebite legaturi sunt intre mamele puternice si fiicele lor, care devin si mai puternice! Pentru o fata, acest aspect este esential. In special intr-o lume in care barbatii inca domina.

Cu ce se deosebesc aceste mame? De ce reusesc sa creasca copii de succes? Care sunt principalele valori pe care le insufla copiiilor? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza.

Mamele puternice – ce valori le transmir copiilor?

Ii invata pe copii sa fie independenti. In special fiicele crescute de mame puternice, vei observa ca sunt mult mai descurcarete. Parca nu au nevoie sa fie cocolosite la tot pasul. Asa ca invata sa fie pe cont propriu inca de mici. Ceea ce nu poate fi decat o trasatura a oamenilor puternici. Invata sa fie fericite cu ele insele, nu sa se defineasca prin prisma altor persoane.

Copiii care invata sa se aprecieze si iubeasca vor deveni adulti responsabili si puternici. Acestia vor fi capabili sa se apere singuri, sa invete lectii utile pentru viata si cum sa se comporte in varii situatii. De asemenea, acesti copii vor sti sa comunice si sa se confrunte chiar.

Stiu sa aprecieze relatiile de calitate. Acest pas este esential in educarea copiilor. Mamele puternice le vor insufla copiilor aceste valori fundamentale. Iar acestia vor sti cand o relatie devine toxica si nu merita continuata. De asemenea, vor sti cum sa reactioneze cand lucrurile devin complicate. Nu vor da bir cu fugitii la aparitia problemelor si vor invata sa le confrunte si rezolve cu blandete.

Cresc copii care stiu sa se respecte pe ei insisi. O valoare atat de importanta…poate una dintre cele mai importante trasaturi in viata. Asa ca nu accepta ca cei mici sa fie pusi la zid, jigniti sau persecutati, indiferent de situatie. Invata-i ce trebuie si ce nu trebuie sa tolereze.

Fiicele puternice vor fi familiarizate cu faptul ca merita tot ce este mai bun, iar indoielile nu isi au rostul. O educatie bazata pe frica, vinovatie si jigniri nu poate decat sa distruga adultii in devenire. Asa ca invata sa fii ferma, dar iubitoare. Si nu uita sa te respecti pe tine si sa te apreciezi, orice ar fi. Copiii vor remarca cu siguranta aceste lucruri, chiar daca tu poate nu iti dai seama.

Mamele puternice stiu sa fie vulnerabile

Si ce daca mai plangi? Nu este nicio rusine, asumarea sentimentelor este o trasatura a oamenilor puternici. Asa ca nu te feri sa plangi sau sa te exprimi in felul tau. Cei mici trebuie lasati sa planga, sa tipe uneori, etc. Sentimentele inhibate fac rau si ii pot face pe cei mici sa-si creeze frustrari. Asa ca nu incuraja acest comportament, sub nicio forma.

Nu renunta asa usor. Atunci cand parintii isi urmeaza visele sau scopul in viata, nu pot fi decat un exemplu pozitiv pentru copiii lor. Asa ca educa-i pe cei mici sa-si urmeze pasiunile si sa nu renunte asa usor! Traim intr-o lume in care fanteziile sunt ucise pe loc, pentru a face loc „ratiunii”…Nu deveni si tu unul dintre oamenii care au uitat sa se bucure de puterea viselor. De asemenea, copiii trebuie invatati sa accepte si infrangerile. Acestea ne ajuta sa ne modelam si sa invatam ce trebuie sa corectam pentru a deveni mai buni. Ce lectie minunata pentru cei mici, nu-i asa?

Spune-le copiilor ca sunt importanti. Comunicarea este esentiala in educatie, asa ca nu ii neglija si spune-le ceea ce gandesti. Invata-i sa spuna te iubesc, imi cer iertare si multumesc. Cuvinte magice, care fac lumea in care traim mai frumoasa. Oamenii inhibati, care nu spun ce gandesc si ce simt risca sa aiba probleme mari in viata. Nu fi o mama de acest gen si arata-ti sentimentele mai des.

Invata-i sa fie prietenosi. Si sa se bucure de compania celorlalti cat mai des. Atunci cand invatam adevaratele valori inca din copilarie, viata va deveni mai interesanta si mai frumoasa ca oricand, in mod cert.

De ce sa tinem bebelusul in brate? Are multe efecte POZITIVE!

Studiul mai sus mentionat si denumit ca “Pediatric Child Health” a fost realizat in urma cu 9 ani in Canada si a relevat multe surprize. Se pare ca micutii tinuti departe de mama au prezentat semne de dezvoltare mai putin accelerate. Spre deosebire de cei care erau langa mamele lor, in cea mai mare parte a timpului.

Iar dezmierdarile si atingerile chiar au un efect magic asupra micutilor. Stiinta sustine aceasta afirmatie…citeste continuarea aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *