Oamenii care citesc traiesc mai mult?!

Ei bine, avem vesti bune, in sensul ca oamenii care citesc s-ar putea sa aiba parte de o viata mai buna si mai indelungata. Cel putin asa arata cele mai noi cercetari ale specialistilor care analizeaza modul de viata al oamenilor si de ce unii sunt mai longevivi, etc.

Asadar, modul de a trai, capacitatea de invatare, de a asimila lucruri…toate au de-a face cu ce ne asteapta pe viitor. In afara de faptul ca oamenii care citesc au o imaginatie mai buna si un vocabular mai variat, se pare ca acestia sunt si mai longevivi!

Vom explica imediat de ce si la ce concluzii au ajuns cercetatorii. Si daca voiai sa stii si un detaliu interesant: cei care citesc traiesc cu aproximativ 2 ani mai mult!

Cine a ajuns la aceasta concluzie? Vorbim chiar despre renumitii cercetatori de la Yale, celebra universitate din SUA.

Oamenii care citesc au parte de o viata mai lunga…De ce?

Este demn de mentionat ca acest studiu inovator s-a desfasurat, in prima parte, de-a lungul a 12 luni si au fost inclusi peste 3.000 de oameni. Acestia au fost intrebati despre modul lor de viata, ce obiceiuri au, ce le face placere.

Asadar, studiul a relevat ceva foarte interesant. Unii oamenii nu citeau deloc, altii citeau in jur de 4 ore pe saptamana sau mai putin, iar cea de-a treia categorie citea mai mult de 4 ore pe saptamana.

Acesta a fost doar inceputul, asa ca oamenii care citesc, dar si cei care nu o faceau au fost observati pe parcursul a 12 ani, pentru a se vedea ce se petrece.

Studiul denumit „A chapter a day: Association of book reading with longevity” a ajuns la o concluzie fascinanta, in septembrie 2016, cand a fost publicat.

Se pare ca cei care citeau mai mult de 3-4 ore pe saptamana traiau mai mult cu aproximativ 23 de luni, fata de restul. Desigur ca au fost luati in calcul mai multi factori legati de: sex, rasa, mod de viata, educatie, sanatate, finante. Cu toate acestea, tot cei care citeau mai mult au castigat. Chiar si cei care se confruntau cu tot felul de probleme traiau mai mult decat restul, atat timp cat citeau cel putin 3-4 ore pe saptamana.

Si specialistii au mai observat ceva interesant. Oamenii care citeau carti, nu ziare sau reviste, aceia erau cei mai favorizati de soarta! Asadar, totul se rezuma la stimularea creierului intr-o maniera eficienta si sanatoasa.

Oamenii care citesc si beneficiile cititului

Cu alte cuvinte, cititul ne face mai buni din foarte multe puncte de vedere. Vom avea o viata mai lunga si mai bogata, daca stam sa reflectam putin. Doar in acest mod inedit si facil putem deveni protagonistii celor mai mari povesti de dragoste, razboi sau aventura.

Este minunat sa petreci o parte a timpului tau citind, avand in vedere ca studiile arata ca si sistemul cardiovascular are de castigat de aici. Creierul tau va ramane antrenat, iar tu vei avea o minte mai activa.

Desigur ca poti alege ce carti doresti, atat timp cat iti fac placere si te stimuleaza intelectual. Nu uita sa le incluzi si pe cele de dezvoltare personala in viata ta. Vei avea multe de castigat, garantat!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *