Cum sa fii energica – sfaturi simple si utile

Cu siguranta si tu ai vrea sa stii cum sa fii mai energica, ce este de facut si cum ai putea sa ai puterea de a face acele lucruri pe care ti le doresti, in fiecare zi.

Traim intr-o lume din ce in ce mai ocupata, mai obositoare si plina de griji, asa ca de multe ori te simti neputincioasa, probabil. Ai senzatia ca pur si simplu nu este posibil sa faci toate acele lucruri pe care ti le doresti si nu este nimic de facut in aceasta privinta. Lumea este din ce in ce mai agitata si pare sa fie „la moda” sa fii stresat.

Dar nu este cazul sa faci si tu parte din acest cerc vicios, rupe bariele si afla cum sa fii mai energica, avand grija de tine, in primul rand. Pentru ca de aici pleaca foarte multe lucruri. Este evident ca daca nu iti acorzi atentia cuvenita, daca nu iti ingadui sa te relaxezi, sa mananci sanatos, sa faci miscare, etc, nu ai cum sa fii bine. Adica, desigur ca poti trai in acest fel, dar crezi ca poti fi fericita daca mai mereu te simti obosita?

Tot mai multa lume este lipsita de vlaga si singura distractie a multora pare a fi mancarea in exces si alcoolul. Viata inseamna mai mult de atat. Este momentul sa afli cum poti fi un izvor nesecat de energie.

Cum sa fii energica – iata ce poti face:

1. Dormi suficient. Nu este un mit, iar tu nu esti un calugar tibetan care se hraneste cu prana si poate sa nu doarma cu zilele. Nu, ai nevoie de minim 7 ore de somn pe noapte. Nu uita sa te duci la culcare relaxata si sa dormi intr-o camera aerisita, fara dispozitive tehnologice, daca e posibil. Este bine sa faci seara cateva exercitii de yoga sau pilates, pentru a relaxa corpul, asa cum se cuvine. Desigur, nu trebuie sa bei cafea sau alte lichide cu cofeina la ceas de seara, te vor agita.

2. Sport de dimineata. Vrei sa stii cum sa fii energica intreaga zi? Atunci energizeaza-te inca de dimineata cu cateva exercitii de inviorare. Cauta cateva tutoriale si incepe ziua cu dreptul. Exista nenumarate programe online gratuite, care te invata ce fel de exercitii sunt mai bune de dimineata. Vei vedea ca si un sfert de ora de sport iti va da o stare de bine nemaipomenita. Stim, este un efort sa pui ceasul sa sune cu 20 de minute mai repede, dar poti sa fii sigura ca va merita.

Incearca acest lucru macar o data la cateva zile si vei vedea diferenta, in timp.

3. Ia micul dejun. Daca ai sti cat de benefic este mananci ceva sanatos de dimineata, nu ai mai sari peste aceasta masa niciodata. Asa ca incepe ziua savurand un castron plin cu cereale integrale, afine, lapte vegetal ( sau de vaca), cateva nuci si putina miere. Vei vedea ca acest mic dejun iti va conferi energie pentru cateva ore bune. Sa iti mai spunem ca cerealele si fructele au fibre, asa ca digestia ta va fi vizibil imbunatatita?

Cum sa fii energica – nu uita de timpul tau liber

4. Pauze scurte si dese…Nu uita de ele, indiferent de cat de important este jobul sau proiectul la care lucrezi. Asa ca, macar o data la cateva ore ia o pauza de 15 minute. Bea un suc de portocale, fa o plimbare sau bea o cafea aromata. Dar orice ar fi, nu uita de acest timp, se spune ca atunci cand ne relaxam devenim mult mai productivi.

5. Ceai verde. Sau ceai rosu, de ghimbir sau ceai negru. Toate sunt variante minunate de a conferi organismului un plus de energie, dupa care tanjeste. In special dupa-amiaza, cand deja ai muncit multe ore si ai nevoie de un stimul. Cum sa fii mai energica? Apeleaza la mici trucuri ca acesta si vei reusi. Apropo, cumpara ceai din plafare sau magazine naturiste si investeste banii in cele ecologice. Va merita acest efort, garantat. Ceaiul de menta, salvie, cimbrisor sunt alte variante minunate.

6. Respira profund. Si vorbim cat se poate de serios. Este important sa respiri sanatos, profund si calm, pentru a-ti oxigena creierul cum se cuvine. Asa ca inspira pe nas si expira lung pe gura, pentru relaxare. Aceste exercitii pot fi foarte utile atunci cand esti stresata sau anxioasa.
De aceea yoghinii aloca o mare parte a practicii lor tehnicilor de respiratie, pentru ca doar asa te poti relaxa cu adevarat.

7. Muzica ajuta. Enorm, am putea spune. Asa ca, asculta muzica preferata cat mai des, in special cand ai ocazia sa o faci fara a folosi castile. Bucura-te seara sau dimineata de melodiile preferate, canta, danseaza si simte-te in largul tau. Este de prisos sa iti spunem cat de importanta este o stare de bine generala, pentru a avea mai multa energie.

Cum sa fii energica – invata sa te bucuri de viata!

Foarte multe studii si cercetari vizazi de psihicul uman arata ca oamenii pot atinge capacitati inalte de dezvoltare doar in momentele in care sunt impacati cu ei insisi. Cu alte cuvinte, atat timp cat vei respecta viata, te vei bucura de ea si vei avea grija de tine, lucrurile cu siguranta vor sta bine.

Nu uita sa incepi ziua cu recunostinta, iar meditatia te poate ajuta enorm, in special daca esti o fire agitata. Invata sa petreci timp de calitate cu tine insati si vei vedea ca lucrurile se vor schimba in bine.

Sportul, plimbarile si chiar o discutie cu o prietena draga te pot ajuta enorm, in aceste circumstante. Succes!

 

4.86/5 (59)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *