Cele mai sanatoase alimente din lume

Daca vrei sa ai grija de tine si de organismul tau, ai face bine sa consumi cele mai sanatoase alimente din lume, iar lista acestora cu siguranta te va incanta. Motivul? Chiar daca vorbim de fructe si legume in mare parte, vei vedea ca cele mai delicioase roade ale naturii sunt si foarte sanatoase.

Ceea ce sigur te va bucura. In ultima vreme, trupul nostru este supus unor incercari foarte mari, avand in vedere ca mancarea de astazi este plina de chimicale si substante toxice. Nu mai este un secret pentru nimeni ca semi-preparatele si mancarea fast-food este nociva, asa ca trebuie sa invatam sa ne protejam.

Cum? In primul rand consumand cat mai des cele mai sanatoase alimente din lume. Pe care ti le vom prezenta imediat, pentru a sti cum sa ai grija de tine pe viitor.

Desigur, ar fi foarte bine sa renunti cat mai des la mancarurile nesanatoase mentionate mai sus. Si sa faci mai multa miscare. Vei observa cum viata ta se va imbunatati de la sine.

 

Cele mai sanatoase alimente din lume – ce ar trebui sa consumi mai des

1. Lamaie. Am vorbit in multe articole despre proprietatile sale remarcabile, asa ca esti deja in tema. Super alcalina si plina de antioxidanti, lamaia te va ajuta sa previi nenumarate boli.

2. Castravete. Cel mai alcalin dintre toate legumele si desigur, printre cele mai eficiente. Are rolul de a echilibra Ph-ul si este excelent pentru piele. Contine apa in proportie de 90%, asa ca are putine calorii, consuma-l cat mai des.

3. Pepene. Daca doresti sa iti cureti colonul si intreg organismul de toxine, atunci alege sa mananci pepene cat mai des. Contina multa apa si fibre, asa ca este un aliment excelent.

4. Seminte de in. Sunt foarte sanatoase, datorita faptului ca sunt antiinflamatoare si alcaline, asa ca adauga-le in cerealele de dimineata. Bogate in fibre si vitamina E si se numara printre cele mai sanatoase alimente din lume.

5. Mango. Abunda in vitamina C, fibre si minerale, asa ca nu ar trebui sa lipseasca din meniul nimanui. Sa mai spunem ca este un fruct excelent si delicios?

6. Papaya. Tine minte ca aceste fructe exotice nu sunt neaparat o fita, ci chiar abunda in vitamine si antioxidanti, asa ca alege-le mai des. SFAT: prepara un smoothie din papaya si banane, plus seminte de in. Sigur iti va placea la nebunie.

7. Hrisca. Clar se numara printre cele mai alcaline si benefice alimente din lume. Este mai bun decat graul, asa ca ar fi bine sa iti prepari dimineata terci din hrisca.

8. Quinoa. Nutritiv, sarac in calorii, foarte gustos, daca il vei gati cum trebuie. De ce se numara printre cele mai sanatoase alimente din lume? Pentru ca este bogat in fibre si te va ajuta sa ai un sistem imunitar mai puternic.

9. Avocado. Ai auzit de grasimi vegetale sanatoase? Daca nu, este timpul sa faci cunostinta cu avocado. Bogat in acizi grasi monosaturati, te va ajuta sa ai o inima mai puternica si sanatoasa.

10. Fructe de padure. Sigur ai auzit ca sunt bogate in antioxidanti si resveratrol. Nu putine sunt studiile care arata ca ar putea preveni cancerul, precum si alte boli grave.

Cele mai sanatoase alimente din lume – consuma fructe si legume cat mai des!

Dupa cum vezi, cele mai bune alimente din lume sunt cele de natura vegetala, asa ca consuma-le cu incredere si cat mai des. Axeaza-te pe smoothie-uri, sucuri naturale si salate. Vei vedea ca nu vei regreta, mai ales daca vei incepe sa faci si miscare.

Nu uita sa consumi apa cat mai des, cel putin 2 litri pe zi. Spanacul, bananele, algele si portocalele sunt alte alimente care nu ar trebui sa lipseasca din dieta nimanui. Ai grija de tine si consuma cele mai nutritive alimente.

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *