Timpul liber – cum sa ne bucuram cu adevarat, in aceste momente?

Evident ca timpul liber este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le putem primi la final de an. In special daca in acest interval avem de gand sa ne oferim si noua insine mai multe activitati si atentie. In special ca se apropie acel moment propice al anului, pentru noi rezolutii si planuri. Cu siguranta exista lucruri pe care ai vrea sa le duci la indeplinire in anul ce va veni.

Asa ca, ce ar fi ca in timpul liber de care vei dispune in curand sa faci mai mult decat sa te preocupi de bunastarea celor din jur? Nu ne intelege gresit, este o atitudine minunata si aceasta, dar tine minte ca la fel de importanta esti si tu.

Gaseste putin timp si pentru tine si activitatile care te incanta. Incepe chiar in aceasta vacanta de final de an. Vrei sa iesi cu prietenii? Ti-ai dori sa petreci o zi la munte? Vrei sa iti schimbi jobul sau iti doresti sa ai o silueta mai armonioasa? Fa-ti timp pentru a pune pe foaie si tot ce iti doresti sa realizezi in anul urmator.

Timpul liber – nu il lasa sa treaca pe langa tine!

La ce ne referim? Ei bine, de multe ori avem tendinta de a lasa zilele sa treaca pe langa noi, in timp ce ne uitam la televizor cat este ziua de lunga. Ce ar fi sa te bucuri si de astfel de momente, in timp ce incluzi si altele noi? De exemplu, pe langa seriale si mancare buna, ai putea sa incepi sa citesti acea carte pe care o tot amani de ceva timp.

De asemenea, este un moment ideal pentru a face miscare. In special ca avem tendinta de a sta cat mai mult in casa, atunci cand vremea rece isi face simtita prezenta. Asa ca o ora de yoga sau fitness ar fi perfecte. Nu uita ca toate aceste activitati pot fi facute de acasa, asa ca tot ce iti ramane de facut este sa gasesti acel program care ti se potriveste cel mai bine.

Cauta sa incluzi si activitati sociale traditionale, cum ar fi jocurile de tot felul. Mai ales atunci cand ai copii. Mai mult ca sigur ca aceste momente vor fi reiterate cu trecerea anilor si vor ramane in sufletele tuturor.

Ia o foaie de hartie sau o noua agenda. Inchide ochii si gandeste-te ce ti-ai dori cel mai mult in 2024? Desigur ca dorintele ar trebui sa fie realiste si sa te „puna” si pe tine la treaba. Sa iesi din zona de confort pentru a avea o viata mai buna nu poate fi decat o idee excelenta.

Timpul liber – traieste viata din plin

Poate ar fi momentul perfect sa constientizam ca timpul liber nu trebuie sa fie doar o perioada in care nu facem absolut nimic. Stim ca este tentant sa pierzi zilele, fara sa faci prea multe lucruri. Desigur ca este o idee buna si sa te relaxezi si sa stai, pentru a-ti elibera mintea de stres si alte griji. Trezeste-te mai tarziu si prepara mancarea acasa. Toate aceste lucruri sunt minunate, in special la final de an.

Dar nu uita ca plimbarile, iesitul cu prietenii sau organizarea unei cine festive, cateva ore de sport, un pahar de vin rosu si o carte buna…sunt alte activitati demne de luat in considerare, in special in timpul nostru liber.

Meniul de sarbatori – invata sa fii cumpatata

Poate ca abia astepti sa mananci o felie de friptura, cozonac sau sarmale. Si nu este nimic ciudat, doar ca nu uita ca nu trebuie sa le servesti pe toate la aceeasi masa! Multi romani cred ca de sarbatori trebuie sa manance mai mult ca de obicei, ceea ce nu este deloc o idee buna.

In loc sa te alegi cu dureri de stomac si stare de rau, mai bine invata sa fii cumpatata. De exemplu, ce ar fi ca in prima zi de sarbatori sa mananci sarmale, iar in a doua zi de Craciun sa optezi pentru friptura? Mai multe despre meniul de sarbatori pentru silueta AICI >>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *