Femeile de peste 50 de ani – alimentatie zilnica

Este evident ca femeile de peste 50 de ani ar trebui sa acorde o atentie speciala dietei. In acest sens, vrem sa-ti reamintim ca, odata ce treci de o anumita varsta pot aparea anumite afectiuni.

Desigur ca nu este obligatoriu ca acest lucru sa se petreaca. Dar pentru a preveni anumite boli cronice specifice varstei femeilor de peste 50 de ani ar trebui sa mananci mai sanatos. Oasele fragile si osteoporoza reprezinta cele mai des intalnite cauze. Acestea provoaca neplaceri, avand in vedere ca trupul nu va mai avea aceeasi mobilitate.

Menopauza poate crea la randul sau efecte neplacute, iar cancerele sunt mai des intalnite in cazul acestor femei. Intelegi de ce modul de viata are o importanta covarsitoare?

Femeile de peste 50 de ani – dieta alimentara

Fasole. Poate ca nu te asteptai sa incepem cu aceasta leguminoasa tipic romaneasca…Ei bine, s-ar putea sa ramai surprinsa, dar acest aliment este dezirabil in dieta unei femei de 50 de ani. De ce? Pentru ca abunda in proteine vegetale, fiind totodata si o sursa fenomenala de calciu.

Dupa cum stii, osteoporoza se instaleaza atunci cand oasele devin fragile, adica lipsite de calciu. Tocmai de aceea vei avea grija sa consumi alimente bogate in acest mineral. Iti indicam sa apelezi in special la resurse naturale de calciu: scoici, pastrav, dovlecel, tofu, iaurturi. Poti apela si la suplimente, dar sa stii ca organismul functioneaza mai bine atunci cand isi „culege” singur nutrientii necesari, chiar din mancare.

Sanatatea oaselor – atentie la consumul regulat de alcool, in tinerete

Practic, multi dintre adolescentii care consuma alcool in acea perioada isi distrug oasele inainte de a ajunge la maturitate. Asa ca sistemul osos nu ajunge la adevarata sa capacitate, fiind mai sensibil in fata bolilor…mai multe despre sanatatea oaselor >>>

Femeile de peste 50 de ani – atentie la consumul de lapte!

Stim ca ani la rand laptele a fost asociat cu un consum ridicat de calciu. Ei bine, cele mai noi cercetari in domeniu arata ca aceasta sursa nu este tocmai cea mai eficienta. Este mai degraba rezultatul unui marketing bun, iar producatorii uita sa mentioneze ca un consum ridicat de lactate duce la cancere de san. In acest sens, poti citi cartea „Studiul China”, unde poti vedea cercetari care au avut loc de-a lungul a zeci de ani.

Consuma mai putina cafea, pentru ca aceasta are rolul de a elimina calciul din oase. De asemenea, nu uita sa te bucuri de o nutritie variata.

Somonul ar trebui introdus in alimentatie, dar ar fi bine daca ai putea sa cumperi somon salbatic. Stim ca este mai scump, dar este mult mai eficient si sanatos decat cel din crescatorii. Acela este crescut fortat, vopsit si de multe ori hranit cu chimicale.

Soia este un aliment excelent pentru femeile trecute de 50 de ani. De ce? Are in compozitie fitoestrogeni, foarte similari cu estrogenul. Asa ca ajuta la reglarea hormonilor feminini. De asemenea, sustine reconstructia oaselor, la fel si laptele de soia sau edamamele.

Semintele de dovleac, cele de chia, dar si ardeii grasi sunt alte alimente de neratat. Primele doua contin magneziu, zinc, fosfor, fundamentale pentru sistemul osos. Cel din urma abunda in vitamina C si nutrienti. Nu uita sa consumi mai des fructe, legume, salate, nuci, seminte, ulei de masline. Mananca mai putin procesat si consuma salate de cruditati zilnic.

5/5 (11)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *