Sanatatea oaselor – stiai ca acest factor poate influenta?

Daca si tu vrei sa fii in forma si si ai grija de sanatatea oaselor tale, atunci citeste mai departe. Nu era suficient ca alcoolul poate afecta serios ficatul, cat si alte organe, dar cercetatorii au mai facut si alte descoperiri.

Conform unui studiu austriac, se pare ca sanatatea oaselor, in special in cazul persoanelor tinere, poate fi intens afectata de consumul de alcool. Asa ca ar trebui sa acordam atentie si acestui aspect. Tinerii adolescenti si cei aflati la prima tinerete ar trebui sa acorde o importanta crescuta acestui lucru.

De asemenea, un consum ridicat de alcool creste riscul aparitiei de osteoporoza, una dintre cele mai comune boli ale oaselor. Masa osoasa este afectata din acest motiv, asa ca metabolismul si sanatatea oaselor este afectata.

Sanatatea oaselor – atentie la consumul regulat de alcool, in tinerete

Evident ca aceste rezultate au fost remarcate de-a lungul anilor, asa ca pe termen lung consumul de alcool poate dauna grav sanatatii. Nu ca ar fi o surpriza, este un fapt binecunoscut ca un consum regulat sau ridicat de alcool ne poate afecta.

Practic, multi dintre adolescentii care consuma alcool in acea perioada isi distrug oasele inainte de a ajunge la maturitate. Asa ca sistemul osos nu ajunge la adevarata sa capacitate, fiind mai sensibil in fata bolilor.

Osteoporoza se poate instala cu usurinta, asa ca este bine sa tinem cont de masura, explica medicul care a condus studiul. Cu alte cuvinte, cumpatarea, echilibrul si consumul moderat de alcool ne pot pazi de astfel de pericole.

Dezvoltarea sistemului osos

Sistemul osos, in mod deosebit taria oaselor, se dezvolta cu precadere intre varsta de 10 si 14 ani in randul fetelor si 12 – 16 ani in randul baietilor. In aceasta perioada, aproximativ 36% din scheletul osos este format. Oasele sunt afectate in mod direct de activitatea (sau inactivitatea) fizica depusa in aceasta perioada. Pentru intarirea oaselor este recomandat exercitiul fizic.

Cea mai buna abordare este aceea de a decide impreuna cu copilul tau ce sport ar vrea sa urmeze in timpul liber. Unii copii au predilectie pentru sporturile de grup cum ar fi fotbalul, pe cand altii doresc sa urmeze un sport ca tenisul sau golful…vezi mai multe despre sistemul osos aici >>>

Sanatatea oaselor – de ce sa fim echilibrati?

Pentru ca este secretul unei vieti mai sanatoase. Si, de ce nu, mai fericite. Tine minte ca de acum incolo ar fi indicat sa consumi alcool de 2 ori pe saptamana. Si nu in exces!

De asemenea, ai grija sa mananci o dieta bogata in fructe si legume proaspete si mai putine produse animale. Acestea isi vor aduce aportul de vitamine, minerale si nutrienti atat de necesari pentru o sanatate de fier.

Asa ca vorbeste cu adolescentul tau si invata-l sa nu consume bauturi alcoolice in aceasta perioada de crestere. Altfel s-ar putea confrunta cu probleme ale oaselor, la maturitate…

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *