Dieta pentru luna ianuarie – cu ce sa incepi?

Daca si tu vrei sa scapi de kilogramele in plus, atunci dieta pentru luna ianuarie poate fi cea mai buna idee. Asa ca este timpul sa incepem anul cu dreptul si sa uitam de meniurile de sarbatori. Pentru ca mai mult ca sigur ai mancat mai mult decat ai fi vrut, un detox pare a fi alegerea ideala.

Nu uita ca dieta pentru luna ianuarie incurajeaza un regim fara carne si produse animale. Astfel, daca vrei sa incepi sa mananci mai sanatos, alatura-te si tu initiativei Veganuarie. Despre ce este vorba? Vei gasi mai multe informatii in articolul nostru „Ianuarie – luna veganilor sau veganuarie”.

Despre acest trend am mai discutat si anii trecuti, avand in vedere ca a luat o amploare uriasa. Nu uita ca in veganuarie poti consuma: salate de orice fel, supe creme, mancare de spanac, fasole, linte, ciuperci, cartofi, naut. De asemenea, poti pregati la cuptor vinete, dovlecei, cartofi dulci…citeste continuarea despre luna fara produse animale aici >>>

Dieta pentru luna ianuarie – inceputul este greu, dar nu imposibil!

Incepe cu pasi mici, de exemplu cu micul dejun. Consuma un smoothie de fructe de padure si banane. Daca nu esti adepta micului dejun, poate fi cea mai buna idee. Iti va conferi energia necesara, plus ca vei manca mai putin la mesele urmatoare. Nu sari peste prima masa a zilei, pentru ca aceasta este cea care da startul zilei.

Poti manca la micul dejun: omleta alaturi de o salata de cruditati, paine prajita cu avocado si salata de rosii, cereale integrale cu lapte vegetal sau lapte animal scazut in grasimi.

Cauta sa mananci mai putine produse procesate si cat mai multe salate, fructe, legume, nuci si seminte. Iti vor conferi o stare de satietate, iartu vei avea tendinta de a manca mai rar mancaruri de tip fast-food.

La pranz poti manca in stil mediteranean, in special ca acest tip de dieta este unul accesibil si usor de urmat, mancarurile fiind excelente. Mai multe despre ce alimente poti consuma in dieta mediteraneana AICI >>>

Dieta pentru luna ianuarie – nu uita de gustari

Pe langa cele 3 mese pe zi, care sunt esentiale pentru a slabi si a avea o silueta sanatoasa, este necesar sa ai parte de gustari. Adica, intre micul dejun si pranz – pranz si cina.

Consuma cateva nuci, o mana de afine sau de zmeura, un fruct de sezon, un iaurt vegetal sau un morcov. Alegerea iti apartine, dar fii sigura ca mananci ceva si intre mese, pentru a nu fi tentata sa mananci prea mult la mesele principale.

La cina poti servi o salata greceasca, tofu cu legume la cuptor, o felie de somon alaturi de o portie de sparanghel, salata de ton, salata de vinete cu paine prajita integrala sau fara gluten. Desigur ca poti alege tot felul de legume, pe care sa le rumenesti la cuptor si pe care sa le servesti alaturi de salate de cruditati.

Nu uita ca sportul ocupa un loc esential in procesul de detoxifiere si slabire. Incepe cu plimbari lungi si treci la activitati fizice consecvente, cum ar fi mersul la sala, alergatul sau pilates. Daca vei incepe anul cu dreptul inca din ianuarie, cu siguranta iti va merge bine!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *