Obiceiuri in cuplu – cum sa ai o relatie de lunga durata?

Pentru a avea o relatie de lunga durata, este necesar sa cultivi anumite obiceiuri „sanatoase” in cuplu. Evident ca poate parea simplu din exterior, dar lucrurile nu stau mereu asa. Neintelegerile si certurile inutile pot aparea la tot pasul, daca nu dezvoltam tendinta de a fi maturi, in orice situatie.

Atunci cand ne indragostim lucrurile merg ca pe roate, cel putin la inceput. Dar ce fel de obiceiuri ar trebui sa avem pe termen lung, pentru ca totul sa mearga bine, nedefinit?

Sa nu uitam sa avem mai multa rabdare, intelegere si dorinta de a fi alaturi de celalalt. Cum putem sa facem toate acestea? In cele ce urmeaza vom prezenta o serie de sfaturi oferite chiar de specialistii in relatiile de cuplu.

Obiceiuri in cuplu – ce putem face pentru a avea o relatie de succes, pe termen lung?

Invata sa te „certi” in mod eficient. Evident, daca se poate, ar fi indicat sa evitam certurile cu orice pret. Dar, daca te trezesti in mijlocul unei discutii aprinse, nu uita sa iti controlezi limbajul. Numara pana la zece si nu spune lucruri pe care stii ca le vei regreta mai tarziu. De asemenea, cauta sa faci remarci care ar putea sa-l ajute celalalt, nu sa il jigneasca.

Atunci cand esti in conflict cu celalalt, lasa-i spatiul si timpul de care are nevoie pentru a-si reveni. Cand apele s-au calmat, discutati rational si linistit despre ce v-a deranjat, de la bun inceput.

Dupa ce discutia a avut loc si v-ati impacat, nu tine „scorul”. Adica, cu proxima ocazie cand mai apare un conflict, nu ii arunca celuilalt in fata ceea ce a facut in urma cu mai mult timp. Cauta sa ierti cu adevarat, iar in acest mod conflictele vor disparea de la sine, iar relatia de cuplu va fi consolidata.

Obiceiuri in cuplu. Invata sa spui „multumesc” si „imi pare rau” mai des

Este imperios necesar sa intelegi importanta acestor cuvinte. Aprecierea este vitala intr-un cuplu, asa ca spune mai des „multumesc”. De asemenea, felicita-l pe partener pentru lucrurile pe care le face bine si care te bucura. De multi ori luam de-a gata anumite aspecte si nu este deloc in regula, pentru ca celalalt s-ar putea simti folosit, neindreptatit, etc.

De asemenea, nu uita sa spui „imi pare rau” cand ai gresit. Odata ce ai recunoscut o greseala, procesul de iertare poate incepe, asa ca vei depasi mai usor momentele mai grele, alaturi de partener.

Bucura-te de initiativele partenerului, de orice fel. Apreciaza atunci cand te invita in oras, iti pregateste cina, te invita la o plimbare. Nu refuza aceste lucruri, chiar daca esti obosita si poate nu ai chef in acel moment de activitati. Pofta vine mancand de cele mai multe ori, asa ca s-ar putea sa ramai surprinsa cat de repede ti se schimba dispozitia, in functie de ceea ce faci.

Cultiva mici obiceuri alaturi de partener, adica si altele in afara de a te uita la filme, alaturi de el. Desigur ca si aceasta poate fi una dintre activitatile preferate, dar nu uita ca iesirile in natura si pasiunile comune va pot apropia si mai mult.

Relatia de cuplu – de ce asumarea este vitala?

Pentru ca doar in acel moment poti sa iti dai seama daca un barbat te vrea sau nu in viata lui. Desigur ca exista niste pasi clari, care iti vor spune cum stau lucrurile. In primul rand, se tine de promisiuni? Daca te invita in oras isi face aparitia si nu are tendinta sa amane? Daca remarci inca de la inceput ca barbatul cu care te vezi gaseste motive pentru a nu veni la intalnirea cu tine…gandeste-te de doua ori daca mai este cazul sa te intalnesti cu el. Psihologii specializati in relatia de cuplu precizeaza ca, de regula, barbatii care au o fobie cu privire la asumare manifesta acest comportament…mai multe secrete pentru o relatie de cuplu de succes >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *