Consumul de branza: cum iti afecteaza silueta?

Consumul de branza este controversat, in special atunci cand vine vorba despre silueta. Desigur ca, pe de-o parte, ii avem pe cei care incurajeaza consumul acesteia, dar doar anumite sortimente.

Pe de alta parte, exista si cei care sustin ca nu este deloc sanatoasa si chiar este o piedica pentru cele care vor sa aiba grija de silueta. Dar pentru a ne lamuri cu privire la consumul de branza, haide sa incepem cu aspectele pozitive ale acestui obicei.

Se pare ca branza este o buna sursa de proteine si ne va ajuta sa mentinem o stare de satietate pentru mai mult timp. De ce se intampla acest fenomen? Pentru ca proteinele se digera mai greu decat carbohidratii, asa ca va dura mai mult pana iti va fi foame, din nou. In acest fel, vei manca mai putine gustari si, de asemenea, vei fi mai putin tentata sa mananci in exces, la urmatoarea masa.

Daca mananci branza fara sa exagerezi, cu siguranta vei reusi sa mentii si silueta „sub control”.

Consumul de branza – pro sau contra?

Daca vrei sa ai o dieta bogata in proteine, ceea ce este dezirabil atunci cand vrei sa ai grija de trupul tau, atunci alege branzeturile bogate in aceste molecule. Branza saraca in grasimi este ideala pentru diete, dar si pentru a mentine starea de sanatate. O portie de branza de acest fel poate contine pana la 24 de grame de proteine, fiind perfecta pentru o gustare sau pentru micul dejun.

Daca vrei o branza proaspata, incearca mozarella in varianta fresh, aceea care vine intr-o punga, in care exista si zer. De asemenea, pentru a obtine starea de satietate este o idee buna sa adaugi unei salate si cateva cuburi de branza.

Totusi, nu uita ca prea multa branza va avea efectul invers, asa ca te vei ingrasa si vei consuma mai multe calorii decat este cazul. Asa ca fereste-te de platourile cu branza sau de a servi in exces acest produs, in special cand bei un pahar de vin sau un cocktail. Cu siguranta vei consuma mai mult decat este cazul, in aceasta situatie.

Consumul de branza – atentie sa nu exagerezi!

Ca sa iti faci o idee, doar 2 felii de cascaval sau branza au in jur de 110 calorii. Poate ca nu pare mult la prima auzire, dar daca mananci 6-7 felii, plus alte alimente pe langa, gandeste-te la ce numar urias de calorii vei ajunge.

De asemenea,  nu adauga branza atunci cand mananci o friptura sau alt preparat foarte satios si bogat in calorii si proteine.

Nu exagera atunci cand pui branza peste paste, pizza sau alte preparate. Pont: ca sa reduci numarul de calorii zilnice, incearca si branza vegetala. In ziua de astazi exista sortimente delicioase, iar numarul caloric este mult mai mic, in acest caz.

Branza feta – beneficii uimitoare pentru sanatate

Branza feta are acizi grasi benefici. Este vorba despre acidul linoleic conjugat (CLA), un acid gras care se gaseste in produsele de origine animala. Are rolul de a reduce tesutul adipos, previne diabetul si chiar cancerul. Asa ca ar trebui sa consumi mai des preparate din lapte de capra si oaie. Se pare ca acestea au o concentratie mai mare de CLA.

Contine probiotice. Asa ca fara doar si poate ar trebui sa o consumi mai des, in special ca probioticele sunt extrem de sanatoase…mai multe despre branza feta aici >>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *