Cum sa scazi colesterolul, in mod natural?

Cum sa scazi colesterolul, in mod natural si sa previi afectiunile cardiace? O intrebare la care foarte multi oameni asteapta un raspuns. Avand in vedere ca majoritatea deceselor la nivel mondial sunt provocate de evenimente cardiace, nici nu este de mirare.

Din nefericire, un colesterol ridicat poate duce la probleme de inima, asa ca acesta este alt motiv bun pentru a te mentine sanatoasa.

Dar, ce este colesterolul? Vorbim despre un tip de grasime, o molecula lipidica necesara organismului pentru a functiona corect. Produsa de ficat, aceasta grasime nu trebuie sa fie in cantitate prea mare, altfel riscam sa ne confruntam cu afectiuni cardiace.

Colesterolul „bun” este cel denumit HDL, iar acesta este eficient si necesar. Colesterolul „rau” cunoscut si ca LDL este cel care provine din mancare, in special din grasimile de tip trans.

Cum sa scazi colesterolul? Factori de luat in considerare

Evita grasimile saturate si grasimile trans, pentru a scadea colesterolul. Desigur ca acest aspect implica citirea etichetelor inainte de a cumpara orice produs alimentar. Un lucru incurajat de medici si pe care nu ar fi rau sa-l pui in aplicare. Medicii ne sfatuiesc ca o gustare sau o mancare sa nu aiba mai mult de 2 grame de grasime per portie. Iar grasimile ar trebui sa constituie mai putin de 7% din numarul de calorii zilnic consumat.

Grasimile trans au un rol foarte nociv in alimentatie. Nu doar ca vor creste colesterolul, dar vor provoca si inflamatii, in corp. Iar in cele din urma, poate surveni un infarct.

In ce alimentele se gasesc grasimi trans? Vorbim despre produsele de origine animala, dar si in cele intens procesate, cum ar fi: biscuiti, prajituri, fursecuri, fast-food, prajeli, snacksuri, cafele instant, produse „gatite” la microunde.

Cum sa scazi colesterolul? Scapa de grasimea abdominala

Poate ca nu stiai, dar grasimea abdominala este un indicator al unui colesterol marit. Asa ca, o dieta de detoxificare te poate ajuta sa pierzi cateva kilograme. Nu uita sa mananci mai sanatos, avand in vedere ca in acest mod vei putea preveni o gramada de boli cronice si periculoase. Ne referim aici la bolile cardiace, cancer, diabet si multe alte afectiuni cronice.

Smoothie pentru detoxifiere – ce contine si cum se realizeaza?

Ingrediente:

3 capsune
o banana medie
o cana apa de cocos (sau apa plata, pune si cativa fulgi de cocos, daca ai)
1/2 mango
sucul de la o lamaie
o felie de ananas, curatata si feliata…continuarea retetei >>>

Pentru a cobori in mod natural colesterolul este si necesar sa te lasi de fumat, sa consumi bauturi alcoolice mai rar si sa faci miscare. Toate acestea te vor duce mai aproape de succes, mai mult ca sigur!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *