Cum sa vorbesti frumos, chiar si atunci cand esti nervoasa

Cum sa vorbesti frumos, chiar si atunci cand nu te afli intr-o stare buna de spirit? Ei bine, in mod evident ca aceste lucruri se „cultiva”. Asa ca astazi vom afla parerile specialistilor in comunicare, vizavi de situatiile mai putin fericite.

De exemplu, cum poti sa dai dovada de mai multa compasiune si bunavointa in momentele tensionate? Cum sa vorbesti frumos, chiar si atunci cand esti nervoasa sau agitata? In mod evident ca sunt solutii, asa ca de acum incolo vom descoperi cum ne putem schimba felul de a fi.

Pentru ca la un nivel mai profund discutam despre o schimbare de atitudine, inainte de toate. Desigur ca atunci cand ai un mod placut de a fi te vei simti si tu mai bine. Supararile, nervii si tendinta de a vorbi urat nu te duc niciunde. De ce? Iti explicam mai multe in cele ce urmeaza.

Cum sa vorbesti frumos – modalitati de autoeducare

Incearca sa zambesti, chiar si atunci cand esti stresata sau nervoasa. In momentul in care zambesti se degaja endorfine, explixa psihologii, asa ca ar fi cazul sa ai acest obicei, mai ales daca ai o zi proasta. Vei remarca faptul ca starea ta de spirit se va imbunatati, daca vei alege sa zambesti. Probabil ca vei reusi sa vorbesti mai frumos, de asemenea. Iar aceasta nu poate fi decat o veste buna, asa ca practica mai des acest obicei si schimba-ti rapid dispozitia.

Ofera un compliment. In special persoanelor care te enerveaza si au tendinta de a se certa. In acest mod ii vei prinde cu „garda jos”, asa ca probabil vei evita discutiile neplacute.

Nu te lasa prinsa in discutii negative. Este o arta, intr-adevar, in special ca poate fi greu. Mai ales atunci cand persoana din fata ta cauta cearta. Dar nu este imposibil. Asa ca, de acum incolo, numara pana la 10 de fiecare data cand cineva te enerveaza. Cu siguranta vei reusi sa-ti temperezi mai bine aceste porniri, odata ce practici aceste tehnici.

De asemenea, daca stii ca ai gresit, cel mai bine ar fi sa iti ceri scuze. Pentru ca sunt momente cand noi suntem cei pusi pe cearta…asa ca nu uita sa dai dovada de maturitate si sa adresezi scuze, atunci cand situatia o cere.

Cum sa vorbesti frumos si sa tii cont de parerea altuia

…chiar si atunci cand nu esti pe aceeasi lungime de unda cu o persoana. In loc sa intri in discutii in care parerile diferite predomina, ai face mai bine sa te retragi si sa eviti un conflict inutil.

Tine minte ca prima impresie nu este intotdeauna cea corecta. Asa ca, inainte de a te gandi ca nu iti place o persoana, analizeaza mai bine situatia si incearca sa intelegi ce se intampla. Poate ai proiectat o situatie de moment si ai lasat ca acest eveniment sa-ti controleze parerea. Asa ca nu uita sa ai mintea deschisa si sa vezi mereu binele, in orice circumstante.

Alta regula a oamenilor intelepti este aceea de a numara pana la 10, inainte de a spune ceva sau a da un raspuns. In special atunci cand stii ca raspunsul pe care vrei sa-l dai este unul sensibil.

Incearca sa-ti pastrezi cumpatul, este cea mai buna idee. In acest mod vei evita discutiile in contradictoriu de orice fel. Asa ca invata sa-ti expui punctul de vedere fara sa deranjezi, dar totusi fii ferma si plina de incredere.

Invata sa spui nu atunci cand este cazul si, de asemenea, pleaca atunci cand situatia o impune. Succes!

5/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *