Cupa menstruala – descopera avantajele folosirii unei cupe menstruale Femi.Eko

Una dintre cele mai bune modalitati de a reduce costurile asociate cu absorbantele pentru menstruatie este folosirea unei cupe menstruale. O cupa menstruala este un dispozitiv care colecteaza sangele menstrual, cu ajutorul careia puteti sa va continuati activitatile fara a face schimb de absorbante sau tampoane.

Articolul prezinta ce este o cupa menstruala, cum functioneaza, care sunt avantajele folosirii acestui produs inovator, cum se alege cupa menstruala potrivita, dar si cum se recicleaza. Citeste articolul si descopera informatii utile despre cupa menstruala, o solutie moderna, sanatoasa si eficienta pentru toate tipurile de flux menstrual.

Descopera ce inseamna menstruatie fara stres si viata #farastop alaturi de Femieko, brandul danez ce are grija de sanatatea intima a femeilor.

Ce este o cupa menstruala?

O cupa menstruala este un dispozitiv medical care colecteaza sangele menstrual si permite efectuarea activitatilor zilnice fara a schimba absorbantele sau tampoanele. Cupa menstruala FemiEko este o cupa menstruala reutilizabila din 100% silicon medicinal de calitate germana.

Care sunt avantajele folosirii unei cupe menstruale?

Cupa menstruala are mai multe avantaje, inclusiv faptul ca este o modalitate mai sigura si mai igienica de a gestiona sangele menstrual. Cupa menstruala este o solutie convenabila pentru gestionarea fluxului menstrual si poate fi purtata cu usurinta in timpul activitatilor fizice, fara a fi simtita la interior. Cupa menstruala are un capat ajustabil, ceea ce inseamna ca se adapteaza nevoilor fiecarui corp.

Avantajele cupei menstruale:

• sigura impotriva petelor
• igienica
• sanatoasa, fara chimicale si fara riscul iritatiilor
• confortabila
• reutilizabila
• ecologica
• solutie economica

Alte beneficii ale cupei menstruale:
• poate ameliora crampele menstruale
• imbunatateste stima de sine
• te face sa uiti ca esti pe ciclu
• te salveaza lunar de achizitiile de tampoane si absorbante de unica folosinta
• salveaza tone de deseuri intime din a ajunge la ghene

Cum se foloseste o cupa menstruala?

Desi utilizarea unei cupe este un proces relativ simplu, este important sa intelegeti cum functioneaza o cupa menstruala inainte de a o utiliza. Cupa menstruala se utilizeaza astfel:

1. Cupa menstruala este introdusa in vagin pentru a colecta sangele menstrual.

2. Exista o varietate de moduri in care puteti introduce o cupa menstruala, iar unele modele din gama Femieko pot include un aplicator inovativ pentru usurinta introducerii.

3. Odata ce este plasata in vagin, cupa menstruala va colecta sangele menstrual si va puteti continua activitatile in mod normal, putand fi folosita pana la 10 ore, dar fara nevoia de a schimba absorbante sau tampoane, la fiecare 3-4 ore.

4. Cupa menstruala trebuie sa fie golita la intervale regulate, in functie de fluxul dumneavoastra menstrual. Cand este timpul sa indepartati cupa menstruala, trebuie spart vidul creat, si apoi, pur si simplu, o trageti in jos si goliti continutul intr-un vas de toaleta.

5. Apoi, spalati bine cupa menstruala cu apa calda si sapun inainte de a o reintroduce. Cupa menstruala se sterilizeaza prin fierbere in apa, timp de 20 de minute pe aragaz sau la cuptorul cu microunde cu ajutorul sterilizatorului Femi Eko timp de 5 minute.

Alegerea cupei menstruale potrivite

Inainte sa cumparati o cupa menstruala, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti:

1. Cupa menstruala: Marimea

Exista mai multe marimi disponibile de cupe menstruale. Marimea este un factor important deoarece cupa va trebui sa se potriveasca perfect in interiorul vaginului, pentru a evita scurgerile. Unele cupe sunt mai mari decat altele si va trebui sa alegeti modelul de cupa menstruala care vi se potriveste perfect.

• Cupa menstruala – marimea A (4 cm)

Cupa menstruala marimea A este recomandata pentru femeile cu flux menstrual scazut spre mare, sub 30 de ani, fara nasteri, cervix mediu.

• Cupa menstruala – marimea B (4,6 cm)

Cupa menstruala marimea B este recomandata pentru femeile care au nascut, peste 30 de ani, cu flux menstrual mare, cervix inalt.

• Cupa menstruala MINI (3,8 cm)

Incepand din luna iunie, Femi Eko lanseaza un produs nou, adaptat unor nevoi specifice. Cupa menstruala este cupa creata pentru femeile cu colul uterin coborat, dar mai ales pentru anatomia adolescentelor si femeilor virgine, avand dimensiuni mici ca diametru, insa o codita lunga pentru a putea fi ajustata in functie de diversele anatomii. Afla mai multe de pe site-ul Femi Eko si descopera daca MINI este cupa menstruala de care ai tu nevoie.

2. Cupa menstruala: Materialul

Exista o gama larga de materiale folosite pentru fabricarea cupelor menstruale. Cele mai utilizate sunt siliconul sau latexul, dar exista si altele disponibile. Materialul este important deoarece va afecta confortul si siguranta pe care o veti avea atunci cand o utilizati. Cupa Femieko este din silicon medicinal de inalta calitate, ce este moale si catifelat.

3. Cupa menstruala: Design

Exista diferite modele de cupe menstruale disponibile. De exemplu, unele cupe sunt mai usor de inserat si de eliminat decat altele. Designul este un factor important in alegerea cupei pentru ca asigura confortul, dar si siguranta in timpul utilizarii. Cupa menstruala Femi Eko are un sistem de scoatere cu 4 gauri si un inel de protectie impotriva scurgerilor, dar si un design circular asemenea unor petale. Codita cupelor este cea mai lunga de pe piata oferind versatilitate in utilizarea de catre femei cu diverse anatomii.

4. Testul pentru alegerea unei cupe menstruale potrivite

Daca nu stiti ce cupa menstruala sa alegeti, puteti parcurge un test online si aflati cu usurinta ce tip ce cupa vi se potriveste. Pe langa asta, cu ajutorul testului veti parcurge diverse teme medicale, astfel ca, de exemplu daca va confruntati candidoze repetate, testul va recomanda produse ce au grija de sanatatea dvs. Testul este disponibil aici.

Cupa menstruala este confortabila?

Este o intrebare formulata des. Pe scurt, raspunsul este da. Cupa menstruala este un dispozitiv intim, creat pentru siguranta in timpul perioadei menstruale, cu atentie la toate aspectele, incepand de la asigurarea confortului pana la realizarea dispozitivului din silicon medicinal 100%, cu textura catifelata. Cupa menstruala este sigura, eficienta si confortabila.

Exista totusi o perioada de acomodare, atunci cand treceti la utilizarea unei cupe menstruale. De aceea, trebuie sa va asigurati ca aveti rabdare si incercati sa va acomodati cu cupa pe o perioada de cel putin 3 menstruatii, pana la a trage o concluzie de compatibilitate.

Cum se recicleaza o cupa menstruala?

O cupa menstruala se poate utiliza pe o perioada cuprinsa intre 2-5 ani. Se recomanda sterilizarea cupei la intervale regulate de timp si depozitarea in saculetul primit la achizitionare.

Dupa expirarea perioadei recomandate pentru utilizare, cupa menstruala poate fi reciclata la fel ca orice alt obiect realizat din materiale ecologice. Exista mai multe modalitati de a recicla o cupa menstruala, dar cel mai important lucru pe care trebuie sa-l tineti minte este ca trebuie sa o curatati in mod adecvat inainte de a o recicla. Unele companii ofera programe de reciclare a produselor din silicon, astfel incat puteti trimite cupa catre orice companie specializata in reciclarea produselor din silicon. In caz contrar, o poti recicla impreuna cu materialele plastice.

Cupa menstruala ofera siguranta si confort in timpul menstruatiei, pentru o perioada lunga de timp. Este un dispozitiv sigur din punct de vedere medical, ecologic si economic.

Daca nu esti convinsa ca o cupa menstruala este pentru tine, iti spunem ca exista solutii moderne pentru menstruatie la fel de sanatoase, confortabile, ecologice si economice, precum discul menstrual, absorbantele reutilizabile sau chilotii menstruali.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *