Cafeaua care incetineste imbatranirea!

Despre cafeaua care incetineste imbatranirea cu siguranta te vei bucura sa auzi. In special ca aceasta este de departe una dintre bauturile favorite ale femeilor.

Iar o cafea nu te ajuta doar dimineata sau cand esti obosita. Are multe alte valente pe care poate ca nu le-ai cunoscut inca. Dar cu siguranta cafeaua incetineste imbatranirea, datorita antioxidantilor continuti.

Asa ca in cele ce urmeaza vom descoperi cum sa savuram cafeaua, astfel incat sa ne bucuram la maxim de beneficiile sale. Desigur ca nu o recomandam pe cea care vine sub forma de granule (celebrul „nes”) sau caffe frappe care abunda in zahar, lapte si…calorii.

Cafeaua care incetineste imbatranirea este cea obisnuita

Adica exact cum o cumparam, fara niciun fel de adaos. Stim ca nu toata lumea prefera cafeaua neagra, adica neindulcita, dar poti sa fii sigura ca este cea mai sanatoasa varianta. Vei beneficia de antioxidantii cafelei, in forma lor pura. Desigur ca, daca nu reusesti sa bei cafeaua fara zahar, poti adauga putin zahar brun, miere (dar cand este calda cafeaua, nu fierbinte!), sirop de artar sau stevia (pentru cele care vor sa slabeasca).

De ce nu este indicat sa adaugam zahar in cafea?

Pentru ca nu vom face altceva decat sa incetinim efectele benefice ale cafelei. Plus ca un consum ridicat de zahar poate duce la varii afectiuni cronice, precum cancer, diabet, boli de inima, obezitate, etc.

Spre deosebire de cafeaua simpla, zaharul este privit ca un dusman al tineretii, avand in vedere ca duce la imbatranire prematura, cauzeaza inflamatii in corp, creste riscul de a face diabet de tip 2 si chiar boli cardiovasculare severe.

Cafeaua incetineste imbatranirea daca este savurata corect

Un studiu american, publicat in „International Journal of Cancer” a aratat ca un consum prea ridicat de zahar duce la cancere de intestin sau esofag. Desigur ca, daca tot ceea ce faci este sa consumi o lingurita de zahar brun la o cafea, nu este o tragedie.

Ideea este sa tii sub control aceasta dorinta de a savura alimente dulci. Daca bei 2-3 cafele cu mult zahar, frisca si lapte pe zi…poti sa fii sigura ca efectele nu vor fi grozave.

Asadar, incearca sa te inveti sa savurezi cafeaua fara niciun fel de adaos dulce, iar daca nu poti, adauga o lingurita de stevia sau zahar brun.

Evita cafelele din comert sau de la automate pentru ca sunt pline de chimicale si zahar. Cel mai bine este sa cumperi cafea ecologica si sa o prepari chiar tu, la tine acasa. Ia cafeaua cu tine in termos si savureaz-o unde ai pofta.

Cum te ajuta cafeaua sa slabesti?

Consuma cafea dimineata, dar nu pe stomacul gol, altfel ti-ar putea afecta sistemul digestiv, in timp. Alege sa mananci macar un bol de cereale integrale cu putin lapte vegetal. Vei remarca ce bine va merge o cafea, dupa aceea. Chiar daca nu iti vine sa mananci la prima ora incearca sa faci un efort. Cu siguranta te vor multumi rezultatele, in cele din urma.

Atunci cand este consumata dupa masa, cafeaua te va ajuta sa ajungi la acea senzatie de satietate mult dorita…mai multe despre Cum te ajuta cafeaua sa slabesti >>>

4.96/5 (23)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *