Alimente care calmeaza sistemul nervos

Daca si tu traversezi perioade aglomerate in viata ta, nu uita ca sistemul nervos are nevoie de sustinere. Tocmai de aceea astazi dorim sa-ti sugeram cateva alimente care il poate sustine, din plin.

Desigur ca sistemul nervos are nevoie de echilibru si eliminarea surselor principale de stres, pentru a functiona mai bine. Dar sa nu uitam ca si alimentatia poate fi un aliat de nadejde in tot acest proces.

Aceste alimente pe care urmeaza sa ti le prezentam nu sunt recomandate doar pentru sustinerea sistemului nervos; sunt necesare pentru o viata mai sanatoasa si echilibrata.

Este momentul sa acordam o mai mare atentie alimentatiei noastre, care poate sa ne ajute enorm in buna functionare a organismului.

Alimente pentru sistemul nervos – tu le-ai incercat?

Ciocolata neagra. Cu siguranta iti amintesti ca am mai discutat despre beneficiile incredibile ale acesteia. O ciocolata neagra realizata din minim 75% cacao si cu un continut redus de zaharuri sustine bunastarea creierului. De asemenea, diminueaza pofta de mancare, asa ca este o gustare excelenta in dietele de slabire.

Studiile arata ca stimuleaza si nivelul serotoninei, inca un motiv in plus sa mancam zilnic 2-3 cubulete de ciocolata neagra calitativa. Serotonina este un neurotransmitator care ne ajuta sa ne simtim mai bine, atunci cand este secretat. Este cunoscut ca hormonul fericirii, asa cum probabil ai mai auzit. Se sintezizeaza din triptofan, un aminoacid esential, puternic influentat de ceea ce mancam. Asta ca sa intelegi de ce este vital sa consumam alimente vii, sanatoase, pline de vitamine…mai multe despre hormonii fericirii >>>

Ceaiul verde este alt aliment recomandat sistemului nervos. Pe langa faptul ca, la randul sau sustine procesul de slabire, acesta are multe alte proprietati. Un remarcabil antioxidant, ceaiul verde sustine din plin eliminarea reziduurilor, continand L-teanina, un aminoacid care influenteaza serotonina, dopamina si cortizolul, care ne ajuta corpul sa faca fata stresului cotidian.

Alimente pentru sistemul nervos. Banane si afine?!

Ambele au proprietati remarcabile in acest sens. Bananele contin triptofan care ajuta la sintetizarea serotoninei si generarea unei stari de relaxare. Asa ca nu sunt doar o sursa de potasiu si proteine, te pot ajuta sa te relaxezi.

Tocmai de aceea iti recomandam sa le consumi mai des, incearca si reteta noastra de banana bread sau paine cu banane >>>

Despre afine stii deja ca au in compozitie vitamina C, fibre, dar si resveratrol sau antocianine. Toate acele elemente te pot ajuta sa te relaxezi si sa ai un tonus mai bun. Extrem de eficiente si in ceea ce priveste digestia, afinele nu ar trebui sa lipseasca din alimentatie. Poti sa le consumi ca atare, la gustare sau poti opta pentru un smoothie cu afine. Micutele fructe vor proteja creierul si sistemul nervos de inflamatii, avand un rol esential in buna functionare a acestuia.

Efecte similare au si strugurii, care contin la randul lor resveratrol si antioxidanti. Nu uita sa incluzi in dieta zilnica si seminte de chia, dar si avocado, ambele contin Omega 3 care protejeaza tesutul nervos si celulele creierului.

Iar vestile bune nu se opresc aici. Toate aceste alimente sunt grozave pentru sanatate, asa ca te vei simti mai bine ca oricand, daca vei alege sa le incluzi in meniul tau!

4.88/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *