Sucurile dietetice…ingrasa?!

Daca si tu sperai ca sucurile dietetice sa te tina departe de kilogramele in plus, afla ca si acestea ingrasa. Da, este concluzia unuia dintre cele mai recente studii medicale realizate de expertii americani.

Cercetarea, care a fost publicata in Nutrition, Obesity, and Exercise arata ca aceste sucuri dietetice pot avea, de multe ori, efectul opus! Asa ca nu numai ca nu te vor sustine in procesul de slabire, dar te vor „ajuta” si sa te ingrasi.

Daca esti una dintre milioanele de femei care credea ca aceste bauturi sunt minunate si te pot ajuta sa te mentii in forma, ar fi bine sa te gandesti de 2 ori inainte de a le cumpara. In plus, aceste sucuri contin tot felul de chimicale si inlocuitori nocivi ai zaharului, astfel ca nu sunt nici pe departe o idee buna.

Sucurile dietetice – de ce ingrasa?

Revenind la studiul mentionat mai devreme, se pare ca un grup de cercetatori americani din California a vrut sa afle mai multe despre obezitate si efectele acesteia. Asa ca au pornit o cercetare care a avut la baza nu mai putin de 74 de subiecti, cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani.

Au impartit aceste persoane in 2 grupuri: unii au consumat sucuri dietetice, pe cand ceilalti au baut doar apa. Acestia au avut de respectat anumite reguli, li s-a procurat sange doar dupa ce nu au mancat timp de 12 ore. Dar si la 35 de minute dupa ce au consumat apa, bauturi cu indulcitori artificiali si apa cu zahar.

Studiul a avut loc de-a lungul unui an, din martie 2020 si pana in martie 2021, iar concluziile au fost neasteptate. Femeile care au consumat bauturi cu indulcitori artificiali au mancat mai mult decat cele care au baut sucuri normale sau apa!

Unele observatii arata ca indulcitorii artificiali stimuleaza trupul sa „pofteasca” la mai multa mancare decat o fac bauturile normale, indulcite cu zahar. Astfel ca cei care consuma astfel de sucuri nu fac decat sa manance mai mult, ceea ce duce la o greutate mai mare.

Sucurile dietetice versus cele normale

Evident ca nici cele carbogazoase clasice nu sunt recomandate. La fel ca si sucurile dietetice, duc la o pofta de mancare mai mare, contin multe calorii si deterioreaza sanatatea.

Asa ca cel mai bine ar fi sa consumi mai des limonade, sucuri de citrice, de fructe sau smoothie-uri cu legume si fructe. Stim ca nu este usor sa faci aceasta trecere, dar fara doar si poate ca efortul va merita.

Daca renunti la painea alba, sucuri carbogazoase si dulciuri vei slabi FARA a mai fi nevoie sa faci un alt efort. Incearca si te vei lamuri in scurt timp.

Sucurile acidulate distrug sanatatea – iata ce trebuie sa stii

Cresc riscul de a face osteoporoza. Riscul de a pierde si slabi masa osoasa este ridicat in randul celor care consuma sucuri zilnic, asa ca mare atentie. Absortia calciului este inhibata, tocmai din cauza acidului fosforic gasit in sucurile acidulate. Acestea au “rolul” de a indeparta calciul din oase, ceea ce duce la osteoporoza…

Mai multe carii. Garantat, in special daca le oferi copiilor aceste bauturi poti sa fii sigura ca nu este deloc o idee buna. De asemenea, smaltul dintilor va fi distrus, asa ca aparitia cariilor este un fapt cert!

Ingrasa. O informatie binecunoscuta, dar ignorata de multi…mai multe despre sucurile acidulate si cum ne distrug sanatatea >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *