Oamenii nu mananca sanatos – iata explicatia!

Oamenii nu mananca sanatos, iar acest lucru poate fi usor de remarcat. La tot pasul gasim fast-food-uri, patiserii, cofetarii si alte magazine similare. Desigur ca produsele acestora sunt gustoase, dar sa fie acest aspect suficient? Nici pe departe, poate doar daca oamenii ar manca astfel de produse doar din cand in cand.

Dar din cate stim cu totii, aceste alimente au ajuns sa fie mult prea populare, iar oamenii nu mananca sanatos de ceva timp…Ce este de facut? Astazi vorbim despre cateva aspecte la care trebuie sa fii atenta daca vrei sa mananci mai sanatos si eficient.

Apropo, odata ce vei intelege ca disciplina este cheia succesului, vei remarca impactul pe care-l are aceasta schimbare asupra ta. Haide sa vedem ce ii determina pe cei din jur sa faca alegeri culinare gresite.

Oamenii nu mananca sanatos – de ce?

Conform unui studiu recent realizat de OnePoll, o organizatie americana, s-a observat ca oamenii au un motiv foarte bun atunci cand vine vorba despre ceea ce aleg sa manance. Peste 59% au declarat ca mancarea sanatoasa este prea…SCUMPA! Iar acest aspect este unul veridic. Cel putin atunci cand vorbim despre alimentele ecologice. De asemenea, produsele fara zahar, sare, faina alba, etc toate tind sa fie costisitoare.

Tocmai de aceea oamenii sunt descurajati, iar unii dintre ei incep sa ignore complet acest aspect. Desigur ca este gresit, dar putem intelege si punctul lor de vedere, daca stam putin si reflectam. Intr-o lume in care o salata este mai costisitoare decat o friptura, problemele incep sa apara.

Care ar fi solutia? Sa nu ne lasam descurajati. Putem opta pentru cumparaturile online, reduceri si discount-uri din marile magazine. Exista multe supermarketuri in ziua de astazi, iar unele au preturi mult mai bune decat altele. Asa ca o mica cercetare in domeniu te-ar ajuta mai mult decat credeai. In special daca esti decisa sa duci o viata mai buna, din toate punctele de vedere.

Oamenii nu mananca sanatos – comoditate sau lipsa accesului la alimentele recomandate?

Alt aspect semnalat de acest studiu a fost lipsa alimentelor calitative sau ecologice in proximitatea casei. De cate ori nu ni s-a intamplat sa mergem la magazinul din colt si sa nu gasim ceea ce avem nevoie? Probabil mai mult de o data…Asa ca de multe ori magazinele de langa noi nu ne ajuta prea mult.

Cel mai bine este sa cumperi mancarea sanatoasa la care aspiri de la piata, supermarketuri sau micii producatori. In Romania inca mai avem rude la tara. Asa ca majoritatea dintre noi putem face rost de mancare de la astfel de cunostinte.

De asemenea, ceea ce ar mai trebui sa facem cu totii este sa invatam sa cultivam retete usoare si nutritive. Un gratar de curcan alaturi de o salata verde si un orez brun poate fi o alegere excelenta. La fel de usor se pregatesc si supele creme de legume, tocanitele de naut sau linte, somonul la gratar, etc.

De fapt, sa mananci sanatos poate fi mult mai simplu decat pare. Asa ca nu te lasa descurajata si incepe sa fii mai atenta la meniul tau zilnic, succes!

Cum facem un gratar sanatos? Alegem cele mai potrivite ingrediente

2. Nu gati in exces carnea. Exact ce am precizat si in randurile de mai sus. Carnea are, in general, si toxine, ceea ce poate duce la riscul de imbolnavire de diabet, de exemplu. Carnea arsa ingreuneaza procesele care regleaza inflamatiile din corp si sensibilitatea la insulina. Daca vrei sa fii sanatoasa tine cont de faptul ca ce pui pe gratar trebuie gatit cu moderatie. Carnea crocanta NU este recomandata!

3. Scade consumul de carne rosie. Studiile in domeniu arata ca un consum regulat de carne rosie poate duce la cresterea riscului de a face boli de inima, cancer si diabet, asa ca ai grija…mai multe despre prepararea gratarului >>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *