Relatia de cuplu – cum poate inflori?

Relatia de cuplu poate deveni o provocare, in anumite situatii. Desigur ca la inceput totul este roz si pare ca ai alaturi cel mai potrivit partener din lume. In timp insa, s-ar putea sa remarci anumite aspecte la care nu te-ai fi gandit initial.

De ce se petrece acest fenomen? Pentru ca relatia de cuplu se va consolida dupa o anumita perioada, asa ca vei intelege anumite aspecte mai bine ulterior. Ce este necesar sa faci, odata ce te vei angaja intr-o relatie pe termen lung? Despre toate acestea vom discuta astazi, cand iti vom impartasi si sfaturile psihologilor in domeniu.

Intelegerea, rabdarea, bucuria momentului prezent…toate sunt din nou „la moda”. Cum le putem adopta in viata de zi cu zi?

Relatia de cuplu – armonie si fericire, daca vei urma cateva sfaturi esentiale

In primul rand, bucura-te de prezent. Bucura-te de tot ceea ce iti ofera aceasta clipa alaturi de partenerul tau. Lasa trecutul in urma, relatiile anterioare si comparatiile. Fiecare individ este unic, asa ca vei descoperi mereu aspecte noi. Important este sa ai acea armonie in suflet, doar acel sentiment poate conduce la o viata echilibrata si fericita, inclusiv in relatia de cuplu.

Ai incredere in celalalt. Este esential atunci cand vrei sa ai intelegere. Chiar daca in trecut ai avut parte de parteneri care ti-au inselat asteptarile, nu lasa aceste evenimente sa te faca sa devii…paranoica. Acorda votul tau de incredere si vei vedea cum lucrurile vor incepe sa evolueze in bine.

Fii prieten cu partenerul de viata, inainte de orice. Altfel cum ai putea sa-l intelegi? Comunicarea verbala este, la randul ei, cruciala. Nu neglija acest aspect, orice ar fi discuta cu partenerul si vei remarca cum relatia ta va incepe sa fie mai echilibrata ca oricand.

Relatia de cuplu. Jignirile si rautatea nu au ce cauta…

Daca ai astfel de resentimente sau furii, ar fi mai bine sa nu le dai curs. Nu de alta, dar in acest mod se vor naste discutii sau certuri care nu isi au rostul. Cel mai indicat ar fi sa discuti cu calm aceste aspecte. Asa ca numara pana la 10, iesi din camera sau du-te la o plimbare.

In acest mod vei scapa de sentimentele negative care te incearca. Vorbeste atunci cand amandoi sunteti pregatiti, in special in momentul in care exista un subiect care trebuie dezbatut. Apropo, atunci cand un lucru chiar te deranjeaza, nu inchide ochii. Vorbeste si explica-i celuilalt care este, in realitate, problema.

Doar in acest mod te vei putea bucura de viata si relatia de cuplu, intr-un mod oportun si armonios.

Nu incerca sa ii spui celuilalt ce sa faca. Aceasta manie de a controla viata celuilalt nu este deloc indicata. Din dorinta de a fi mereu in preajma partenerului, poti recurge la metode care nu te caracterizeaza. Lasa-l pe partener sa aiba timpul sau liber, alaturi de prieteni, etc. Nu este niciun fel de problema, atat timp cat stii ca esti alaturi de cineva in care poti avea incredere.

Cum sa eviti certurile in relatia de cuplu? Numara pana la 3 sau 30!

Un truc vechi, dar care inca functioneaza. Este evident ca atunci cand ne aprindem la orice scanteie avem si noi o problema. De autocontrol. Nu este in regula sa te enervezi imediat, in special cand vorbim despre lucruri superficiale. Doar pentru ca partenerul a scapat un pahar de apa pe jos, nu inseamna ca trebuie sa tipi la el. De fapt, ar trebui sa faci fix invers.

Sprijina-l, aratandu-i ca nu s-a intamplat nimic grav. Viata este mai frumoasa traita in armonie…Si pana la urma, de ce sa te enervezi pentru un incident ca acesta, atat de lipsit de importanta? Mai multe detalii despre cum sa eviti certurile in cuplu aici >>>

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *