De ce sa NU bei vin in fiecare zi

De ce sa nu bei vin in fiecare zi, chiar daca are si efecte benefice? Ei bine, vinul poate fi minunat din multe puncte de vedere, dar nu si atunci cand este consumat zilnic.

Ca orisice bautura alcoolica, vinul poate duce la aspecte mai putin placute, atunci cand vorbim de sanatatea organismului nostru.

De ce sa nu bei vin in fiecare zi? Pentru ca poti creste riscul de ingrasare si chiar de imbolnavire. Da, ai citit bine, chiar si un vin calitativ poate sa urce glicemia la valori mai mari decat cele normale.

De asemenea, alcoolul este acid, iar aciditatea este un factor nociv, care poate duce la destabilizarea sanatatii.

De ce sa nu bei vin in fiecare zi? Pentru ca poate conduce la diabet

Stim ca aceasta veste poate fi dezamagitoare, in special in plina vara. Un pahar de vin rose, servit rece, alaturi de o portie de paste suna fantastic. Doar ca NU ar trebui sa facem acest lucru in fiecare seara.

In afara de faptul ca va duce la ingrasare, poate favoriza si alte boli cronice. Desigur ca nu vinul in sine duce la imbolnavire, dar va sustine aciditatea din corp. Aceasta poate conduce, in timp, la tot felul de boli ale secolului 21. Vorbim despre cancerul de san sau diabet. Doua dintre cele mai des intalnite maladii ale erei noastre.

Asa ca nutritionistii recomanda echilibru, ceea ce nu poate insemna decat un singur lucru: nu vom consuma vin in fiecare zi. De asemenea, nu este recomandat nici alt tip de alcool. Desigur ca un vin rosu calitativ poate sustine starea de sanatate a inimii, arata studiile.

De ce sa nu bei vin in fiecare zi si ce reperscursiuni poate avea

Astfel ca 2-3 pahare de vin pe saptamana pot fi binevenite. Sanatatea cardiovasculara va fi intarita in acest fel, asa ca putem savura un vin bun, fara sa ne facem probleme.

Karen Graham, un nutritionist canadian cu o experienta de 30 de ani in domeniu ne recomanda sa fim cumpatati. „Cred ca cea mai mare greseala este sa bem vin in fiecare zi, sub pretentia ca ne face bine. Chiar si un singur pahar pe zi, consumat zilnic, poate favoriza celulele canceroase care conduc, in cele din urma, la cancerul de san,” a observat specialistul, pentru eatthis.com.

Asa ca putem fi mai sanatoase atat timp cat suntem echilibrate si nu facem excese de niciun fel. Acest lucru este valabil si pentru alimentatie, este indicat sa renunti la carne de 2-3 pe saptamana. De fapt, sa mananci „de post” macar 2 zile pe saptamana poate fi cea mai buna idee.

Cum sa consumi alcool in mod sanatos si pentru ce bauturi sa optezi?

Dupa cum stii, nu putine sunt bauturile care sunt pline de aditivi si coloranti, asa ca ar fi bine sa stai deoparte. Nu de alta, dar iti vor aduce un aport ridicat de calorii, zahar si…kilograme in plus.

Cel mai bine ar fi sa optezi pentru un pahar de vin, bauturi spirtoase obtinute prin procese naturale sau un cocktail “curat”. Adica nu le consuma pe cele care abunda in suc de fructe la cutie, zahar si alte siropuri minune. Nu uita ca unul dintre cele mai populare cocktailuri – Mojito – se prepara extrem de usor. Ai nevoie doar de rom, suc de lamaie, apa minerala, zahar brun si o felie de lime. O astfel de bautura, consumata responsabil nu iti va crea probleme…mai multe detalii aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *