Cum sa consumi alcool in mod sanatos? Sfaturi utile

Cum sa consumi alcool in mod sanatos, fara sa creezi probleme la nivelul organismului? Dupa cum stii, exista cateva sfaturi pe care ai face bine sa le iei in seama.

De exemplu, nu vei consuma alcool zilnic si il vei evita in special in cazul in care urmezi o dieta de slabire. De asemenea, nu vei folosi un pahar de vin sau un cocktail pe post de somnifer. Nu va face decat sa te agite, asa ca gandeste-te de 2 ori inainte de a apela la aceasta varianta.

Alcoolul este absorbit rapid in organism, iar corpul nostru produce enzime care il sintetizeaza inca inainte de a ajunge in tractul digestiv. In timp, acest proces poate leza ficatul, tocmai de aceea este atat de important sa stii cum sa consumi alcool in mod sanatos.

De asemenea, alcoolul te va deshidrata, asa ca durerile de cap, ameteala si senzatia de sete sunt absolut normale, dupa cum stii. Secretul pentru a le evita? Bea putin, mai rar si urmeaza sfaturile de mai jos.

Cum sa consumi alcool in mod sanatos si pentru ce bauturi sa optezi?

Dupa cum stii, nu putine sunt bauturile care sunt pline de aditivi si coloranti, asa ca ar fi bine sa stai deoparte. Nu de alta, dar iti vor aduce un aport ridicat de calorii, zahar si…kilograme in plus. Cel mai bine ar fi sa optezi pentru un pahar de vin, bauturi spirtoase obtinute prin procese naturale sau un cocktail „curat”. Adica nu le consuma pe cele care abunda in suc de fructe la cutie, zahar si alte siropuri minune.

Nu uita ca unul dintre cele mai populare cocktailuri – Mojito – se prepara extrem de usor. Ai nevoie doar de rom, suc de lamaie, apa minerala, zahar brun si o felie de lime. O astfel de bautura, consumata responsabil nu iti va crea probleme.

Vinul are nenumarate beneficii, contine antioxidanti si resveratrol, recunoscute pentru proprietatile lor de a reduce bolile de inima, tensiunea arteriala marita si imbatranirea prematura. Daca poti, cumpara vin ecologic sau de la micii producatori. Acestea sunt, de regula, 100% naturale, asa ca te vor ajuta sa mentii o stare de sanatate optima.

Ce poti sa mai faci pe langa alegerea de a consuma doar bauturi fine?

Nu uita sa bei un pahar de apa de fiecare data cand servesti o bautura, fie ca vorbim despre vin sau un cocktail. De asemenea, rezuma-te la un pahar, pentru a te simti bine. Consuma alimente care contin vitamina C. Acestea contin si glutation, un antioxidant care ajuta la eliminarea efectelor radicalilor liberi si sustine activitatea ficatului. Se regaseste in citrice, fructe de padure, ardei rosu, etc.

Cum sa consumi alcool in mod sanatos – nu uita de probiotice!

Acestea sustin sanatatea intestinelor, asa ca vrei sa le introduci in dieta ta curenta. Despre probiotice am mai discutat, dar iti reamintim despre ce este vorba.

Probioticele sunt responsabile cu formarea unor nutrienti importanti pentru organism, ca spre exemplu vitamina K si unele vitamine B. Ajuta, de asemenea, la digestia fibrelor si le transforma in acizi grasi benefici. Se gasesc atat ca suplimente nutritive disponibile in farmacii cat si in mancarurile care fermenteaza ca iaurtul, sana, kefir.

Maslinele verzi, varza murata, branza, otetul de mere si ceaiul kombucha sunt alte surse de probiotice importante.

Ingrasa sau slabeste alcoolul? Raspunsul acestei intrebari eterne

Dupa cum stii, de cele mai multe ori medicii sunt impotriva consumului de alcool. Un nutritionist nu te va incuraja sa bei nimic, mai ales daca ai o problema serioasa de sanatate. Daca mai vorbim si despre alte afectiuni, cum ar fi cele cardiace, raspunul va fi nu, in ceea ce priveste consumul de alcool.

Evident ca acestia au dreptate, in special cand vorbim despre o problema serioasa medicala. Atunci cand vine vorba despre slabit, ar fi cazul sa fim ponderati si sa avem grija la ceea ce consumam. Evident ca alcoolul nu este tocmai recomandat, dar…mai multe poti citi aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *