Efectul advers al oualor fierte

Poate ca nu stiai efectul advers al oualor fierte, asa ca este momentul sa-l descoperi. In primul rand, vrem sa mentionam ca un ou fiert poate fi o excelenta sursa de proteine, asa cum probabil ai mai auzit.

Dar un nou trend a aparut in cadrul social media, remarca expertii de la eatthis.com. Este vorba despre dieta cu oua fierte. Tocmai de aceea ne-am hotarat sa detaliem putin efectele secundare ale unui consum ridicat.

Asa ca, inainte de a urma dieta de slabire care circula pe internet, haide sa vedem care este efectul advers al oualor fierte. Cum dieta care circula sugereaza sa consumam oua de 3 ori pe zi, poate ar fi bine sa intelegem mai bine anumite aspecte.

Efectul advers al oualor fierte. Nu omite aceste lucruri!

Dieta despre care vorbeam sugereaza sa se consume oua fierte de 3 ori pe zi. Pe langa acestea, poti sa consumi si proteine animale, leguminoase si fructe (cele de padure, grapefruit sau pepene). Ai voie si grasimi, dar cat mai putin (unt sau ulei de cocos).

Practic, in aceasta dieta americana este recomandat sa mananci 2 oua fierte cu fructe la micul dejun, apoi legume (broccoli, sparanghel, linte) sau carne cu oua fierte la pranz si cina. Evident ca iti prezentam regimul in mod succint, pentru a intelege despre ce este vorba si ce urmeaza sa-ti spunem.

Este adevarat ca acest regim este sarac in calorii si carbohidrati. Dar un lucru este omis: atunci cand elimini toti carbohidratii nu este deloc sanatos. Chiar daca vei pierde in greutate, nu o vei face intr-un mod sanatos. In dieta cu oua fierte, in care vei consuma oua de 3 ori pe zi…nu vei asigura organismului nutrientii si vitaminele necesare.

Efectul advers al oualor fierte – ce spun cercetatorii

Cu alte cuvinte, ouale sunt binevenite in dieta, dar nu in exces. Daca vrei sa mentii sanatatea corpului va trebui sa mananci variat si natural.

In dietele in care porumbul, cartofii, cerealele, fructele, mazarea si legumele sunt eliminate total…ceva nu va functiona bine, de asta poti sa fii sigura! Cerealele integrale si fructele au un rol urias in mentinerea sanatatii cardiovasculare, asa cum probabil ai mai auzit.

Si da, cerealele sunt indicate si in diete, trebuie doar sa nu exagerezi cu consumul acestora. In schimb poti elimina alimentele ultra-procesate, fast-food-ul, fainoasele, sucurile carbogazoase, etc. Cu siguranta ai inteles ideea, asa ca fa tot posibilul sa mananci sanatos, iar procesul slabirii se va petrece de la sine.

Ouale sunt indicate intr-o dieta sanatoasa, dar NU zilnic! Este bine sa mananci 3 oua pe saptamana pentru a mentine o stare optima de sanatate. Nu uita ca acestea sunt o sursa de colesterol si grasimi, tocmai de aceea nu trebuie sa mancam atat de multe.

Cat se fierb ouale – cum vei pregati gustarea ta preferata!

Se pare ca ouale cele mai sanatoase sunt cele mai putin preparate termic. Adica cele fierte, fiind mai aproape de starea lor naturala, sunt recomandate cu precadere de specialisti.

Fiecare ou contine in jur de 6 grame de proteine. Asa ca sunt o maniera excelenta de a-ti asigura un pranz sanatos sau un mic dejun copios.

Dar ramane intrebarea: cat se fierb ouale, pentru a fi gustoase si nutritive? Raspunsul aici >>>

4.75/5 (16)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *