Beneficii nebanuite ale merelor. Consuma-le mai des

Sigur ca aceste beneficii nebanuite ale merelor s-ar putea sa te surprinda. De multe ori tindem sa subestimam aceste fructe care au devenit atat de comune. Ceea ce nu este deloc o idee buna, avand in vedere ca abunda in antioxidanti, minerale, fibre si multi alti nutrienti.

Nu degeaba se spune ca „un mar pe zi te scapa de doctorii”. Aceste fructe sunt cu adevarat remarcabile, asa ca este momentul sa cumperi mere de vara. Sunt diafane, merg perfect pe post de gustare si le poti gasi in orice piata sau targ traditional. Aceste beneficii nebanuite ale merelor nu ar trebui desconsiderate, avand in vedere ca ne pot ajuta atat de mult.

Marul este de departe unul dintre cele mai apreciate fructe din intreaga lume. Lumea il prefera in detrimentul multora, asa ca este cel mai popular, mai mult ca sigur.

Beneficii nebanuite ale merelor – tu mananci un mar pe zi?

Merele contin si fenoli, acei compusi naturali care elimina efectele radicalilor liberi si previn distrugerea ADN-ului. Cu alte cuvinte, procesul imbatranirii va fi intarziat, iar tu vei fi ferita de bolile cronice.

Desigur ca nu trebuie sa mananci doar fructe sau mere cat este ziua de lunga, dar asigura-te ca vei consuma cel putin 3-4 portii de fructe pe zi. Dupa cum vezi, doar un simplu mar poate preveni o gramada de probleme de sanatate. Imagineaza-ti cat de bine te vei simti daca vei consuma si afine, zmeura, pepene sau alte fructe de sezon.

Bucura-te de bogatia conferita de sezonul cald si mananca zilnic fructe si legume crude.

Merele contin si fitochimicale, compusi puternici implicati in activitati antioxidante. Ca idee, previn formarea tumorilor si previn ingrosarea sangelui din cauza grasimilor.

Un studiu publicat in jurnalul Planta Medica a aratat ca oamenii care consuma zilnic mere au mai putine sanse de a se imbolnavi de cancer. In special daca NU vei curata merele de coaja, antioxidantii despre care vorbeam sunt continuti de coji.

Beneficii nebanuite ale merelor – sustin colesterolul bun

Asa cum iti spuneam, spala bine merele si consuma-le ca atare, cu coaja. Merele sunt o excelenta sursa de pectine, niste fibre solubile care sustin sanatatea inimii. Acestea au rolul de a scadea colesterolul rau, imbunatatind si glicemia. Astfel vei preveni si diabetul de tip 2. 

In combinatie cu apa, pectina formeaza un „gel” protector care incetineste digestia si previne absortia rapida a carbohidratilor in sange.

Merele sustin si procesul de slabire, avand in vedere ca sunt compuse, in mare parte, din fibre si apa. Saraca in calorii, aceste fructe sunt ideale ca gustare, chiar si atunci cand urmezi o cura de slabire.

Mananca un mar inainte de mesele principale, in loc de covrigei sau alune. Vei remarca faptul ca iti va sustine pofta de mancare. De asemenea, avand astfel de gustari vei manca mai putin la mesele principale, arata studiile nutritionistilor.

Cine are probleme cu tranzitul intestinal ar trebui, de asemenea, sa consume mere. Acestea sunt ca niste laxative naturale, datorita continutului ridicat de fibre. Previn constipatia si afectiunile digestive, asa ca nu uita sa le introduci cat mai des in dieta ta curenta.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *