Nucile braziliene – pentru un sistem imunitar de fier!

Despre nucile braziliene am mai discutat in trecut, dar astazi dorim sa-ti aducem in vedere cateva noutati. Evident ca oamenii de stiinta studiaza neincetat beneficiile alimentelor asupra sanatatii noastre. Asa ca noutatile survin aproape in fiecare zi.

Asa s-a ajuns la concluzia ca nucile braziliene ar trebui introduse intr-o dieta echilibrata, avand in vedere ca pot sustine imunitatea. Stim, de obicei ne gandim la vitamina C atunci cand vrem sa intarim sistemul imunitar. Desigur ca si aceasta este excelenta.

Astfel ca este indicat sa mananci fructe si legume care o contin. Dar ar fi bine sa variezi alimentatia, in special ca grasimile vegetale pot juca un rol mult mai important decat iti imaginai. Si sunt necesare chiar si in cazul celor care vor sa tina o dieta de slabire.

Haide sa descoperim mai multe impreuna, in cele ce urmeaza.

Nucile braziliene – ce trebuie sa stii?

Ca o sa incepi sa fii tentata sa le achizitionezi mai des, in primul rand. Dar inainte de toate, este momentul sa afli ca nucile din Brazilia sunt bogate in seleniu. Conform jurnalului american ” Molecular Nutrition Food Research”, seleniul este acel mineral care sustin intens imunitatea organismului.

Alt studiu realizat de Cambridge University arata ca seleniul este eficient si in reducerea riscului de a dezvolta boli cronice, precum cancerul sau afectiunile cardiovasculare.

Iar vestile bune nu se opresc aici. Cercetatorii sustin ca nu este necesar sa mancam mai mult de 1-2 nuci braziliene pe zi, pentru a sustine imunitatea. Asa ca nu iti face griji, iti vei mentine silueta fara probleme!

O nuca braziliana contine 96 mg de seleniu, iar o nuca obisnuita are in compozitie doar un mg, asa ca iti poti da seama de ce fac diferenta.

Nucile braziliene – beneficii si iarasi beneficii

Pentru a vedea ca nu este vorba doar despre sistemul imunitar, iti mai prezentam cateva beneficii conferite de aceste minunate nuci:

– promoveaza colesterolul bun. La fel ca toate nucile, acestea sunt bogate in fibre alimentare, exact ceea ce ai nevoie pentru o sanatate de fier. Fiind de origine vegetala, desigur ca nucile nu contin colesterol, ceea ce este minunat pentru o stare de sanatate mai buna. Grasimile nesaturate din nucile de Brazilia te vor ajuta sa ai un colesterol mai mic, in parametrii normali.

Nuci braziliene, alte beneficii demne de luat in seama:

– previn aparitia hemoroizilor

– glicemia va fi in parametrii normali

– previn pietrele si nisipul la rinichi…mai multe despre nucile braziliene >>>

Asa ca nu uita sa mananci 2 nuci braziliene in fiecare zi, conform American Journal of Nutrition. Vei asigura necesarul de seleniu, iar imunitatea ta va fi sustinuta si imputernicita!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *