Alimente care intineresc. Ce sa mananci mai des?

Daca si tu vrei sa arati mai bine ca oricand atunci consuma mai des aceste alimente care te intineresc. Cu siguranta vei fi surprinsa intr-un mod placut, avand in vedere ca vei reusi sa te mentii si sanatoasa, in acest mod.

Aceste alimente care te intineresc iti sunt cunoscute in mod sigur, dar poate ar trebui sa le introduci si tu in dieta curenta. Nu de alta, dar te vor ajuta sa te simti mai bine din toate punctele de vedere.

Atunci cand ai grija sa mananci superalimente, fructe, legume, seminte, etc vei remarca anumite schimbari benefice mai repede decat ti-ai imaginat. Esti gata sa fii mai atenta data viitoare cand mergi la cumparaturi?

Alimente care te intineresc – care sunt preferatele tale?

Afine. Despre aceste mici fructe de padure s-a discutat intens in ultimii ani, de cand acestea au intrat in centrul atentiei. Contin resveratrol, antioxidanti si vitamina C. Asa ca fara doar si poate ar fi bine sa le introduci in dieta curenta.

Nu uita ca este vara si poti profita de oferte mai bune la astfel de fructe, care cresc si la noi in tara. Astfel ca ar fi indicat sa mergi prin piata pentru a vedea care sunt cele mai bune oferte ale micilor producatori.

De ce sa mananci afine in fiecare zi? Pentru ca sunt nutritive, iar 150 grame de afine, contin: 4 grame de fibre, 24% din necesarul zilnic de vitamina C, 36% din necesarul zilnic de vitamina K, 25% din necesarul zilnic de mangan.

De asemenea, afinele te ajuta sa te hidratezi deoarece contin 85% apa. Asa ca ai doar beneficii atunci cand consumi aceste fructe deosebite. Cum sa le introduci in dieta ta curenta, astfel incat sa-ti fie usor?

De ce sa mananci afine in fiecare zi si cum sa le introduci in dieta zilnica…mai multe despre afine >>>

Pestele gras. Somonul, macroul precum si pastravul ar trebui consumati cu precadere, daca vrei sa ai parte de Omega 3, in mod natural. Nu uita sa cumperi peste calitativ, evita-l pe cel crescut artificial.

Alimente care te intineresc – ceai verde si avocado

Ceaiul verde a fost alta vedeta a ultimilor ani si nici nu este de mirare. Contine antioxidanti la randul sau, mai putina cofeina, sustine slabitul, previne procesul de imbatranire. Acest ceai verde este un puternic antioxidant, antiinflamator si te ajuta sa purifici rapid organismul.

In combinatie cu ghimbirul poate fi o protectie imbatabila in cazul celor care vor sa slabeasca sau sa evite problemele digestive.

Avocado este o super sursa de nutrienti, fiind una dintre cele mai calitative grasimi naturale vegetale.

Conform cercetatorilor americani, un avocado contine:

– 22,5 grame de grasime

– 3 grame de carbohidrati

– mai putin de un gram de fructoza, per portie

Faptul ca este atat de sarac in fructoza, il face sa fie mult mai indicat decat fructele.

Avocado mai are in compozitie: fibre, potasiu, vitamina E, vitamina B si acid folic.

Alimente care te intineresc – uleiul de masline extravirgin

Cu siguranta ar trebui sa-l introduci in dieta curenta. Atat timp cat este unul autentic, uleiul de masline poate sustine o greutate optima precum si sanatatea inimii tale. De fapt, dieta meditareaneana ar fi indicata in cazul celor care vor sa se bucure de un trup zvelt si o sanatate de fier.

A fost declarata dieta anului 2019 si nu intamplator, studiile aratand ca oamenii care mananca aceste alimente au toate sansele sa traiasca o viata lunga si sanatoasa.

Fructele crude, salatele, spanacul, capsunele, branza feta, rosiile cherry, pestele, zuchinni, dar si citricele ar trebui sa se regaseasca in dieta ta de zi cu zi.

4.64/5 (25)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *