Dieta Sonoma – pentru o talie de invidiat!

Dieta Sonoma te poate ajuta sa scapi de acele kilograme nedorite mai repede decat credeai. In special daca ne referim la cele acumulate in jurul taliei si abdomenului. Asa ca este momentul sa afli mai multe despre acest regim similar cu dieta mediteraneana.

In dieta Sonoma vei avea voie sa consumi fructe, legume si carne slaba. Asa ca vestile sunt bune, avand in vedere ca nu va trebui sa mananci doar alimente mai putin gustoase, intreaga zi.

Acest regim este super sanatos, eficient si te va ajuta sa dai jos in jur de 5 kilogram in 10 zile, atat cat dureaza prima etapa. Evident ca va trebui sa urmezi niste reguli in acest sens, dar cu siguranta va merita efortul.

Dieta Sonoma – care sunt principiile de baza?

Doctorul nutritionist Connie Guttersen, autoarea cartii „The Sonoma Diet” ne invata cum sa slabim sanatos, in timp ce mancam. Evident ca un rol covarsitor il au alimentele consumate, care trebuie sa fie hranitoare si bogate in nutrienti.

Autoarea te invata cum sa slabesti cu ajutorul a 10 alimente „minune”, pe care va trebui sa le incluzi in dieta despre care vorbim. Asa ca in urmatoarele 10 zile vei consuma:

– migdale

– ardei gras

– afine

– broccoli

-struguri

– ulei de masline extravirgin

– spanac

– capsune

– cereale integrale

– rosii

Primele 10 zile vor fi putin mai grele, dar rezultatele vor fi pe masura, daca ai putina rabdare. Daca vrei sa continui dieta, iti recomandam sa cumperi cartea pentru a vedea si urmatoarele etape pe care le recomanda nutritionista. In acest fel te vei familiariza mai bine cu faza 2 si 3 a regimului de slabire american.

Dieta Sonoma – ce sa NU consumi?

Daca vrei sa urmezi dieta ca la carte, trebuie sa renunti la sucuri carbogazoase dulci, produse de patiserie sau din faina alba, dulciuri, cocktailuri, etc. Nu ai voie sa consumi nici mezeluri, lactate (ai voie doar anumite tipuri), zahar, orez alb sau fructe (in afara de afine si capsune).

Asa ca urmeaza sa renunti la orice produse semipreparate, prajeli, fast-food si alte „minunatii” pentru a gati acasa. Vei servi mese savuroase si sanatoase, folosind ingredientele de mai sus. Dupa cum ti-am spus ai voie si carne slaba, asa ca puiul, curcanul sau pestele slab pot fi servite in aceasta perioada.

Poti consuma conopida, broccoli, sparanghel, spanac, telina, ciuperci, avocado, varza de Bruxelles, dovleac, vinete. Ai voie sa folosesti si condimente precum cimbru, chimen dulce, patrunjel. 

Dieta Sonoma – ce poti consuma?

Poti manca cate un ou o data la 2 zile, o cana de lapte degresat, poti folosi mozarella si parmezan (in jur de 30 grame pe zi). Vei consuma doar paine integrala sau cereale integrale. Ceai verde sau cafea, neindulcite.

Conform acestor instructiuni, ai grija sa mananci zilnic doar ce este indicat, respectand „lista” oferita. Nu uita sa incluzi cele 10 alimente obligatorii si sa consumi portii mici. Nu manca inainte cu 4 ore de culcare, fa sport si miscare, pentru a sustine acest proces care va dura 10 zile.

Meniu orientativ:

Mic dejun – cereale integrale cu lapte degresat ( un bol) sau un ou fiert si  100 grame de broccoli, sparanghel, etc ( din lista legumelor recomandate)

Pranz – vei imparti farfuria cu 1/2 proteine si 1/2 legume, adica peste la gratar cu broccoli, curcan fiert cu sparanghel, etc

Cina – 1/2 farfurie cu fructe (din cele recomandate), alaturi de proteine si cereale integrale, adica afine, branza degresata si cereale sau orice alta combinatie din lista de mai sus.

Evident ca poti varia meniul dupa bunul plac, tinand cont de indicatii, mult succes!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *