Curiozitati despre alimente: ce nu stiai?

Curiozitatile despre alimente te vor surprinde, avand in vedere ca multe dintre aceste informatii sunt noi. Mancarurile pe care le consumam zilnic contin tot felul de minerale, vitamine si nutrienti.

Asa ca este momentul sa descoperi mai multe despre unele dintre cele mai comune tipuri de mancare. Ce curiozitati despre alimente merita descoperite? In cele ce urmeaza vei afla cateva dintre cele mai ciudate lucruri despre mancarea noastra, cea de toate zilele.

Asa ca data viitoare cand  vei fi la cumparaturi, probabil te vei uita mai bine la alimentele pe care urmeaza sa le cumperi. Vei intelege imediat de ce.

Curiozitati despre alimente – atentie la uleiul de masline!

Incepem cu unul dintre cele mai sanatoase alimente…atat timp cat este produs corect si se respecta normele in vigoare. Din pacate, un studiu arata ca mai bine de 70% din productia mondiala de ulei de masline este contrafacuta. Asa ca inainte sa te bucuri ca ai gasit ulei de masline ieftin, intreaba-te de ce pretul este atat de scazut.

Desigur ca nu doar pretul reflecta realitatea, dar cu siguranta este unul dintre lucrurile care ar trebui sa-ti ridice semne de intrebare. De asemenea, opteaza pentru branduri cunoscute, verificate. Cel mai bine ar fi sa faci o mica cercetare inainte de a alege o anumita firma. Nu uita despre uleiul de masline ca opreste procesul imbatranirii, este un antioxidant de exceptie si confera o aroma aparte mancarurilor tale.

Uleiul de masline este un aliment necesar, acesta continand din belsug Omega 3, vitamina E si K, fundamentale pentru buna functionare a organismului. Imbunatateste sistemul imunitar, mentine sanatatea inimii si protejeaza sanatatea creierului. Uleiul de masline te va ajuta sa te eliberezi de radicalii liberi si sa iti oxigenezi mai bine acest organ vital. Poate preveni boli precum Alzheimer sau depresia…mai multe despre cura cu ulei de masline >>>

Curiozitati despre alimente – ce nu stiai despre oua

Cu siguranta stii ca sunt bogate in proteine, nutrienti si vitamine. Dar tine minte ca nu are in compozitie vitamina C. Poate ca nu te-ai gandit vreodata la acest aspect. Dar acum poti intelege de ce alaturi de o omleta merge de minune o salata de cruditati.

Castravetele este de departe cea mai eficienta leguma cruda pe care ar trebui sa o consumi. Sunt super alcalini, avand o compozitie de 96% apa. De asemenea, vor sustine procesul de eliminare a toxinelor, asa ca salatele de castraveti cruzi ar trebui sa fie consumate zilnic. In special daca vrei sa slabesti si sa mentii o stare de sanatate optima.

Supa a aparut inainte cu 6000 de ani de nasterea lui Iisus, iar prima a fost realizata din…carne de hipopotam. Asa ca cele pe care le mancam in ziua de astazi nu sunt atat de interesante ca cele din trecut…

Curiozitati despre alimente – banane si ciocolata

O alta chestiune interesanta consta in faptul ca bananele de astazi sunt identice. De ce spunem acest lucru? Pentru ca cele din comertul mondial al zilelor noastre provin din acelasi bananier, de tip Cavedish. Acesta a fost clonat decenii la rand pentru a fi obtinute acelasi tip de fructe.

Nu uita ca bananele sunt bogate in potasiu si pot preveni depresiile, asa ca le poti consuma cu regularitate. Sunt alegerea perfecta pentru un mic dejun gustos si hranitor.

Ciocolata a fost folosita ca moneda in perioada aztecilor, fiind considerata un deliciu inca de pe atunci. Triburile cucerite la acea vreme plateau tribut in cacao, atat de pretios era alimentul inca de la vremea respectiva.

Poate ca nu stim cum preparau ciocolata in acele timpuri, dar in ziua de astazi ciocolata neagra simpla, fara zahar si alte chimicale este cea mai buna alegere. Consum-o zilnic, pentru a proteja creierul de efectele nocive a radicalilor liberi. De asemenea, in acest mod vei incetini procesul de imbatranire.

4.89/5 (18)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *