Cura cu ulei de masline – de ce sa-l consumi pe stomacul gol

Ca este foarte sanatos sa ai anumite ritualuri matinale o stii deja, iar cura cu ulei de masline pe stomacul gol poate deveni unul dintre acele lucruri care te vor ajuta sa fii mai sanatoasa.

Uleiul de masline este un aliment necesar, acesta continand din belsug Omega 3, vitamina E si K, atat de necesare unei bune functionari a organismului. Dar asta nu este tot. Acesta poate fi folosit in tot felul de situatii, avand nenumarate intrebuintari.

Cura cu ulei de masline nu este vreun regim de slabire sau vreo dieta. Este vorba de a ingera putin ulei de masline pe stomacul gol, pentru a-ti imbunatati sanatatea. Pur si simplu ia o lingurita pe stomacul gol. Atentie! Alege un ulei de masline calitativ, presat la rece. Asteapta putin si abia apoi ia micul dejun.

 

Cura cu ulei de masline – la ce ajuta?

 

1. Vindeca si sustine sanatatea colonului. Acest ulei are rolul de a preveni cancerul, mentinand sanatatea celulelor tale. Digestia este imbunatatita, iar tu nu vei mai suferi din cauza problemelor specifice colonului.

2. Pielea, parul, unghiile si oasele vor fi mai sanatoase. Cura cu ulei de masline iti va conferi un par si unghii mult mai frumoase, iar pielea va deveni mai fina. Sustine cresterea unghiilor si a parului. Desigur ca pentru piele si unghii se poate folosi si extern. Dar efectele cele mai bune sunt atunci cand se ia intern uleiul.

3. Curata ficatul. Fara doar si poate, iar acest organ atat de important pentru eliminarea toxinelor din corp trebuie sa fie sanatos. Pentru a avea cele mai bune rezultate, amesteca 2 lingurite de ulei de masline cu sucul de la o jumatate de lamaie. Consuma acest amestec pe stomacul gol.

4. Te ajuta sa slabesti. Doar este o cura cu ulei de masline, nu-i asa? Acesta contine o cantitate considerabila de acizi grasi esentiali, mult mai sanatosi decat grasimile, care iti dau aceea senzatie de satietate. Este excelent ca inlocuitor pentru unt, de exemplu.

5. Imbunatateste sistemul imunitar. Asadar, aceasta cura cu ulei de masline te va tine departe de bolile autoimune, iar organsimul tau va fi mai puternic.

6. Mentine sanatatea inimii. Dupa cum stii, exista doua tipuri de colesterol, cel bun si cel rau. Pentru a preveni al doilea tip de colesterol, evita grasimile si adopta o dieta mediteraneana, bogata in cereale, fructe si legume. Si ulei de masline, bineinteles.

7. Pentru a proteja sanatatea creierului. Uleiul de masline te va ajuta sa te eliberezi de radicalii liberi si sa iti oxigenezi mai bine acest organ vital. Poate preveni boli precum Alzheimer sau depresia.

Cura cu ulei de masline – stiai ca te poate ajuta sa-ti maresti sanii?

Ei bine, in acest caz nu mai este vorba despre uleiul de masline luat pe stomacul gol. Este vorba despre masajul sanilor, timp de aproximativ 10-15 minute, cu miscari circulare. In acest fel, fulxul sanguin va creste in acea zona, stimuland elasticitatea si chiar cresterea, in doar 30 de zile.

Incearca aceasta metoda, oricum sanii tai vor fi mult mai fermi, daca vei face aceste masaje zilnice. Succes!

 

 

4.63/5 (27)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *