Musli – ingrasa sau nu?

Despre musli sau acele cereale care contin si bucati din fructe, sigur ai mai auzit vorbindu-se si poate ca inca nu ti-ai format o opinie. Nu stii daca ingrasa sau nu, daca ar trebui sa le consumi si cand esti la dieta, daca nu cumva contin prea mult zahar…Desigur ca este important sa stii si ce firma le produce, pentru a fi sigura ca este ceva calitativ.

Mulsi ingrasa sau nu? Ei bine, despre acest subiect si multe altele vom discuta in cele ce urmeaza, pentru a sti exact despre ce este vorba.

Un aspect extrem de important de inteles este acela ca nu orice produs pe care scrie musli este neaparat si sanatos! Chiar daca conceptul din spate este bun, sunt multi care se folosesc de aceasta denumire pentru a vinde mai bine produsele in cauza.

Musli – „sa mananc sau nu in cura de slabire?!”

Vom incepe prin a explica ce inseamna efectiv mulsi. Este vorba despre un amestec de cereale integrale, fructe uscate si seminte. Poate ca nu stiai, dar aceasta reteta a fost compusa de un doctor elvetian, Bircher-Benner, un vegetarian convins al vremurilor sale. Acesta a ajuns la concluzia ca o dieta bazata pe musli si fructe proaspete si putina carne din cand in cand, este ideala pentru o sanatate optima.

De atunci si pana acum, s-a creat o idee solida in jurul faptului ca un consum constant de musli va duce la o sanatate mai buna. Ceea ce nu este departe de adevar. In special daca ai grija sa cumperi musli facute natural, fara adaosuri de zahar. Desigur ca poti pregati chiar tu acasa, daca vei cumpara produsele enumerate mai sus.

Asadar, o portie de musli alaturi de un iaurt normal sau vegetal poate constitui un mic dejun pe cinste. Si raspunsul este nu, nu te vei ingrasa! In niciun caz, in special daca optezi pentru produse calitative, cumparate de la magazinele de specialitate sau plafare.

Iar vestile bune nu se opresc aici. Vei avea mai multa energie si te vei simti mai bine ca oricand. ATENTIE ca cele pe care le cumperi sa nu contina prea multe grasimi sau alte chimicale daunatoare. Verifica eticheta inainte de a cumpara.

Cum sa cumperi cele mai bune musli, care nu ingrasa!

In primul rand, nu uita sa te asiguri ca nu au grasimile despre care iti vorbeam mai sus, este musai sa citesti eticheta cu ingrediente.

In al doilea rand, evita-le pe cele cu arome, caramel, ciocolata si alte chimicale! Este evident ca nu sunt indicate, in special daca vrei sa ai grija de silueta ta. Cele mai simple si mai naturale sunt cele mai indicate, garantat.

Nu ignora chimicalele existente in compozitie, mai mult ca sigur acelea sunt cele care le dau o savoare de „neegalat.”

Cel mai bine ar fi sa prepari chiar tu musli, la tine acasa, nu este greu deloc. Vei cumpara o punga de cereale inegrale, fructe confiate, goji, nuci nesarate si neprajite si seminte. Le amesteci si le depozitezi intr-un borcan de sticla. Inchide-l ermetic si lasa-l intr-un loc ferit. Consuma alaturi de lapte si fructe de sezon.

ATENTIE!

Este adevarat ca musli sunt indicate si sanatoase, dar NU manca in cantitati foarte mari. Au multe calorii asa ca nu ar trebui consumate cat este ziua de lunga.

Nu uita sa consumi mai des cereale integrale si sa mananci fructe cat mai des.

Retete de granola – cum se prepara

  1. Granola simpla, la cuptor

Ingrediente:

– 200 de grame de fulgi de ovaz
– 70 de grame de fulgi sau chipsuri de nuca de cocos
– 200 de grame de alune de padure, migdale sau nuca romaneasca
– 100 grame seminte de in, floarea soarelui…vezi cum se prepara granola aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *